Αρχείο κατηγορίας Άρθρα

Γράμμα στην Οδηγήτρια – Θεοφίλου Πουταχίδη.

Παναγία μου, Κάθε που πιάνω να Σου γράψω, τότε είναι που το νιώθω καλά και συμπάσχω μ΄ όλους τους υμνωδούς Σου. Τότε καταλαβαίνω απόλυτα την αδυναμία που δηλώνουν όλοι τους να υμνήσουν τα μεγαλεία Σου. Παθαίνω, όμως, και τ’ άλλο … Συνέχεια

Κατηγορίες: Άρθρα, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γράμμα στην Οδηγήτρια – Θεοφίλου Πουταχίδη.

Ντοκουμέντα για τις περιπολίες των ελληνικών υποβρυχίων [19 – 23 Ιουλίου 1974].

Ιστορικά ντοκουμέντα που επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι η τουρκική απόβαση στην Κύπρο θα μπορούσε να είχε αποτύχει, αν η Αθήνα είχε αποφασίσει να εμπλακεί διά των υποβρυχίων της, παρουσιάζει η κυπριακή εφημερίδα Πολίτης.

Κατηγορίες: Άρθρα, Ιστορικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ντοκουμέντα για τις περιπολίες των ελληνικών υποβρυχίων [19 – 23 Ιουλίου 1974].

Ὅταν ἀνάβει «φωτιά στά μπατζάκια σου»… – Δημήτρη Καπράνου.

«Κλιματική ἀλλαγή» λές, καί «καθαρίζεις» Καί τί κάνεις γιά νά τήν ἀντιμετωπίσεις; Ἁπλᾶ, ἀλλάζεις κι ἐσύ! Ἀκόμη ἔχω στά μάτια τήν εἰκόνα τοῦ ἄτυχου Ἱσπανοῦ, πού ἔτρεχε, μέσα στίς φλόγες, μέ τά ροῦχα του

Κατηγορίες: Άρθρα, Ιστορικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ὅταν ἀνάβει «φωτιά στά μπατζάκια σου»… – Δημήτρη Καπράνου.

Ενας φριχτός θαυμαστός κόσμος – Τασούλας Καραϊσκάκη.

Σε μια στιγµή που οι απανωτές κρίσεις γονατίζουν και διαιρούν την ανθρωπότητα, οι αβεβαιότητες, οι ανισότητες, η φτώχεια κορυφώνονται, οι κλιματικές καταστροφές κλιμακώνονται, οι κοινωνίες διχάζονται, φανατίζονται,

Κατηγορίες: Άρθρα, Γενικά, Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενας φριχτός θαυμαστός κόσμος – Τασούλας Καραϊσκάκη.

Το ζήτημα των αμβλώσεων και της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια – Μητροπ. Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Αυτές τις ημέρες και εξ αφορμής σχετικής απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ επανήλθαν εντονότερα -στον δυτικοευρωπαϊκό κυρίως χώρο- θέματα σχετιζόμενα µε τις αμβλώσεις και την οικογένεια, θεωρούμενα µμάλιστα υπό το

Κατηγορίες: Άρθρα, Ιστορικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το ζήτημα των αμβλώσεων και της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια – Μητροπ. Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Τα καθημερινά θαύματα που δεν τα παρατηρούμε – π. Γεωργίου Δορμπαράκη.

«Και τώρα ακόμα υπάρχουν όχι λίγοι ασκητές, που τους απέκρυψε ο Κύριος, και γι’ αυτό δεν κάνουν φανερά θαύματα, αλλά στις ψυχές τους συμβαίνουν καθημερινά θαυμάσια μεγάλα, που μένουν απαρατήρητα για

Κατηγορίες: Άρθρα, Θαυμαστά γεγονότα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα καθημερινά θαύματα που δεν τα παρατηρούμε – π. Γεωργίου Δορμπαράκη.

«Ναι, είναι δύσκολη η ζωή μας, αλλά για σκέψου πόσα εκατομμύρια άνθρωποι θα ήθελα να ανταλλάξουν την δύσκολη αυτή ζωή μας με την αφόρητη δική τους» – π. Λίβυος.

Πέρασα μια δύσκολη νύχτα. Απ’ εκείνες που το ξημέρωμα σε βρίσκει κομμάτια. Πικραμένο κι άδειο εσωτερικά. Βέβαια ποτέ δεν είσαι άδειος. Απλά αισθάνεσαι έτσι, δεν είσαι. Μέσα μας είναι ο ουρανός και

Κατηγορίες: Άρθρα, Γενικά, Λογοτεχνικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Ναι, είναι δύσκολη η ζωή μας, αλλά για σκέψου πόσα εκατομμύρια άνθρωποι θα ήθελα να ανταλλάξουν την δύσκολη αυτή ζωή μας με την αφόρητη δική τους» – π. Λίβυος.

«Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς» – Πρωτοπρ. Γεωργίου Δορμπαράκη.

Ο μήνας Αύγουστος είναι ο μήνας της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Παναγίας μας. Αν καθ’ όλο το έτος έχουμε συχνές και πυκνές αναφορές για τη Μητέρα του Κυρίου, εκεί που αποκορυφώνεται η δοξολογική, τιμητική και

Κατηγορίες: Άρθρα, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς» – Πρωτοπρ. Γεωργίου Δορμπαράκη.

Γιά τήν Λούτσα – Γιώργου Σταματόπουλου.

«Ἐπειδή τέτοιες ἐποχές τά μέσα κοινωνικῆς δικτύωσης γεμίζουν μέ τά κάτασπρα σοκάκια τῆς Τζιᾶς καί τῆς Πάρου, τά ὡραῖα δειλινά στήν Σίφνο, τά νερά τῆς Νάξου καί τοῦ Ἄνω Κουφονησίου, ἄς ξεκαθαρίσουμε κάτι:

Κατηγορίες: Άρθρα, Ιστορικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γιά τήν Λούτσα – Γιώργου Σταματόπουλου.

Ήταν ταξική η επανάσταση του 1821; ο δημιουργός του 1821 ήταν το έθνος ολόκληρο; – Ιωάννου Ν. Παπαιωάννου.

Διαβάζοντας το «Φιλοσοφικό Λεξικό» των Μ. Ρόζενταλ – Π. Γιουντίν θα υπογράμμιζες τα εξής: «Δεν υπάρχουν πόλεμοι χωρίς ταξικά ελατήρια, χωρίς ταξικές πολιτικές επιδιώξεις… Ο καπιταλισμός είναι το βαθύτερο αίτιο των

Κατηγορίες: Άρθρα, Ιστορικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ήταν ταξική η επανάσταση του 1821; ο δημιουργός του 1821 ήταν το έθνος ολόκληρο; – Ιωάννου Ν. Παπαιωάννου.