Αναμετάδοση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής Ι’ Λουκά.

Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της Κυριακής Ι’ Λουκά, 10 Δεκεμβρίου 2023, θα αναμεταδοθεί και από το ORP RADIO, το οποίο θα συνδεθεί με τον Ιστορικό Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόλου – ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ – στο Ιστορικό κέντρο Αθηνών. Οι Ακολουθίες θα αρχίσουν στις 07.30 π.μ. ώρα Ελλάδος περίπου.
Για πληροφορίες για το Ραδιόφωνό μας, ORP RADIO, πατήστε ΕΔΩ
Καλή ακρόαση!

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αναμετάδοση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής Ι’ Λουκά.

Εορταγορά – Παζάρ του Συλλόγου μας 2023.


Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, ο Σύλλογός μας προγραμματίζει, συν Θεώ, κι εφέτος, την ετήσια εορταγορά του, που θα γίνει στα Γραφεία του Συλλόγου μας, από τις 11 έως και τις 22 Δεκεμβρίου του 2023. Συνέχεια

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εορταγορά – Παζάρ του Συλλόγου μας 2023.

Αναμετάδοση Ιερού Σαρανταλείτουργου Χριστουγέννων 2023.

Είθισται στην Εκκλησία του Χριστού να τελείται το σαρανταλείτουργο κατά τη χρονική περίοδο της νηστείας των Χριστουγέννων (15 Νοεμβρίου – 24 Δεκεμβρίου).
Έτσι το Ραδιόφωνο του Συλλόγου μας, ORP RADIO – ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ, από την Εορτή του Αγίου Φιλίππου και μέχρι τα Χριστούγεννα, θα συνδέεται καθημερινώς με διαφόρους Ι. Ναούς της Ελλάδος, μεταδίδοντας τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία.
Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε πολλές περιοχές της Ελλάδος από τον Έβρο μέχρι τη Κρήτη, μεταδίδοντας τις Ακολουθίες.
Οι Ακολουθίες θα αρχίζουν στις 07:00 με 07.30 το πρωί, αναλόγως τον Ιερό Ναό, ώρα Ελλάδος περίπου.

Για πληροφορίες για το Ραδιόφωνό μας, ORP RADIO, πατήστε ΕΔΩ
Καλή ακρόαση!

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αναμετάδοση Ιερού Σαρανταλείτουργου Χριστουγέννων 2023.

09 Δεκεμβρίου, η Σύλληψις της Θεοτόκου υπό της Θεοπρομήτορος Άννης: Συναξάριον.

Τή Θ’ τού αυτού μηνός(Δεκεμβρίου), η Σύλληψις τής Αγίας Άννης, μητρός τής υπεραγίας Θεοτόκου.

• Ουχ ώσπερ Εύα καί σύ τίκτεις εν λύπαις.
• Χαράν γάρ Άννα ένδον κοιλίας φέρεις. Συνέχεια

Κατηγορίες: Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 09 Δεκεμβρίου, η Σύλληψις της Θεοτόκου υπό της Θεοπρομήτορος Άννης: Συναξάριον.

Η ψυχή του διακόνου Πασχασίου – Αγίου Γρηγορίου του Διαλόγου.

Όταν ήμουν ακόμα νέος και με το λαϊκό σχήμα, άκουσα να το διηγούνται οι μεγαλύτεροι που ήξεραν τα πράγματα, πως ο Πασχάσιος,1 διάκονος αυτού του αποστολικού θρόνου, (του οποίου μας βρίσκονται εδώ τα Συνέχεια

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ψυχή του διακόνου Πασχασίου – Αγίου Γρηγορίου του Διαλόγου.

Αποφάσεις (κάποιων δικαστών) του ποδαριού – Μακαριστής Πορφυρίας Μοναχής.

Μμπαίνουν στο ταξί δύο κυρίες, η μία Πρόεδρος και η άλλη Εισαγγελέας. Ακούστε διάλογο. Δεν θα αναφέρω το θέμα τους, απλώς την απόφαση τους: Συνέχεια

Κατηγορίες: Γενικά, Θαυμαστά γεγονότα, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αποφάσεις (κάποιων δικαστών) του ποδαριού – Μακαριστής Πορφυρίας Μοναχής.

Φυσιολογία για τη δημιουργία και την προοπτική του κόσμου (Η’) – Αγίου Συμεών του νέου Θεολόγου.

Η ερμηνεία στο ρητό του Ευαγγελίου: «Και έστειλε τους δούλους του, για να καλέσουν τους καλεσμένους στους γάμους, αλλά αυτοί δεν ήθελαν να έρθουν.1

… Ποιοί λοιπόν είναι οι απεσταλμένοι; Είναι, λέει, οι προφήτες. Ποιοί είναι οι καλεσμένοι; Είναι οι Ιουδαίοι˙ διότι εκείνοι ήταν οι καλεσμένοι τότε και από Συνέχεια

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά, Κυριακοδρόμιο (προσέγγιση στο Ευαγγέλιο και τον Απόστολο της Κυριακής και των Μεγάλων Εορτών), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Φυσιολογία για τη δημιουργία και την προοπτική του κόσμου (Η’) – Αγίου Συμεών του νέου Θεολόγου.

Πρέπει να έχουμε υπομονή και να παλεύουμε κατά των κακών επιθυμιών – Κεμπησίου Θωμά.

Ειρηνικά να υποφέρης τους πειρασμούς και ο Κύριος θα σε ανταμείψη.
ΚΥΡΙΕ και Θεέ μου, βλέπω πόσο μου είναι αναγκαία η υπομονή, γιατί υπάρχουν δυστυχώς πολλά που μας δοκιμάζουν σ’ αυτή τη ζωή. Ό,τι και αν κάμω για να κερδίσω την ειρήνη, πάλιν η ζωή μου δεν πρόκειται να μείνη Συνέχεια

Κατηγορίες: Γενικά, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρέπει να έχουμε υπομονή και να παλεύουμε κατά των κακών επιθυμιών – Κεμπησίου Θωμά.

Ο Άγιος Αμβρόσιος – Μητροπ Σερβίων & Κοζάνης Διονυσίου Ψαριανού (+).

Σήμερα η Εκκλησία εορτάζει και τιμά την ιερή μνήμη του αγίου Αμβροσίου επισκόπου Μεδιολάνων. Ο άγιος Αμβρόσιος είναι από τους μεγάλους Πατέρες και διδασκάλους της Εκκλησίας του τετάρτου αιώνα, σύγχρονος του Συνέχεια

Κατηγορίες: Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Άγιος Αμβρόσιος – Μητροπ Σερβίων & Κοζάνης Διονυσίου Ψαριανού (+).

Ο Ιερός Χρυσόστομος ερμηνεύει το Αποστολικό Ανάγνωσμα της εορτής του Αγίου Νικολάου και πολλών άλλων Αγίων ιεραρχών.

Ερμηνεία της Αποστολικής περικοπής (εις Αγίους Ιεράρχας) από τον Ιερό Χρυσόστομο

[Eβρ. 13, 17-25]

«Πείθεσθε τοῖς ἡγουμένοις ὑμῶν καὶ ὑπείκετε· αὐτοὶ γὰρ ἀγρυπνοῦσιν ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ὑμῶν ὡς λόγον ἀποδώσοντες· Συνέχεια

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Θαυμαστά γεγονότα, Κυριακοδρόμιο (προσέγγιση στο Ευαγγέλιο και τον Απόστολο της Κυριακής και των Μεγάλων Εορτών), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Ιερός Χρυσόστομος ερμηνεύει το Αποστολικό Ανάγνωσμα της εορτής του Αγίου Νικολάου και πολλών άλλων Αγίων ιεραρχών.

Θαυμασία επέμβασις – Ιερομ. Προδρόμου Νεοσκητιώτου.

Είμαι μέσα στο ψιλόβροχο και επίμονα τραβώ το σχοινί της καινούργιας αυλόπορτας προς την ρεματιά. Περιμένω εναγωνίως τον γέροντα δια να στείλη το κλειδί να ανοίξω.
Είναι επείγουσα η Συνέχεια

Κατηγορίες: Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θαυμασία επέμβασις – Ιερομ. Προδρόμου Νεοσκητιώτου.