Αρχείο κατηγορίας Θαυμαστά γεγονότα

«Χρίστο θα έχεις 32 πλεονεκτήματα»! (video).

ἐκτίμησα ὅπως καὶ ὅταν ἔπρεπε! Παρακάλεσε τὴν μεσίτρια Μητέρα μας, νὰ παρατείνει ὁ φιλάνθρωπος Υἱὸς Της τὸ ἔλεος καὶ τὴν μακροθυμία Του! Ἄγνωστοι οἱ καιροὶ τῆς κρίσης καὶ τῶν ἐσχάτων …Νά ᾽ναι ἑπτὰ χρόνια, ἑπτὰ μῆνες, ἑπτὰ ἡμέρες;Ἑπτὰ λεπτά, ποὺ … Συνέχεια

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Θαυμαστά γεγονότα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Χρίστο θα έχεις 32 πλεονεκτήματα»! (video).

Ένας σύγχρονος λειτουργός Άγιος – Ι. Μ. Παρακλήτου Αττικής.

Ο Αγιος Νικόλαος ο Πλανάς (1932), ένας άγιος των ήμερων μας, λειτουργούσε καθημερινά, χωρίς διακοπή, σε διάστημα μισού

Κατηγορίες: Θαυμαστά γεγονότα, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ένας σύγχρονος λειτουργός Άγιος – Ι. Μ. Παρακλήτου Αττικής.

Η μνήμη του Μάρτυρος και ο λειτουργικός της χαρακτήρας – Παντελή Β. Πάσχου.

Είναι διάχυτη σε όλα τα κείμενα των μαρτυρίων η ιδέα ότι οι Μάρτυρες «κοινωνούν τοις του Χριστού παθήμασιν» (Α’ Πέτρ. δ’ 13), και ότι «πας ο υπέρ της Χριστού δόξης παθών, την κοινωνίαν αεί εχει μετά του ζώντος Θεού» (Ευσεβίου, … Συνέχεια

Κατηγορίες: Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η μνήμη του Μάρτυρος και ο λειτουργικός της χαρακτήρας – Παντελή Β. Πάσχου.

Τούρκος διοικητής προς τον Σουλτάνο: Όλοι οι κακοί Τούρκοι κακώς απέθαναν!.

Το 1897 έγινε ο Ελληνοτουρκικός πόλεμος. Τότε οι Τούρκοι πήρανε την Αγία Κάρα του Αγίου Χαραλάμπους και την εκτύπησαν με χίλιους δυο τρόπους για να ανοίξη και να πάρουν μόνον το αργυρό κουτί της. Δεν μπορέσανε όμως να το ανοίξουνε.

Κατηγορίες: Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τούρκος διοικητής προς τον Σουλτάνο: Όλοι οι κακοί Τούρκοι κακώς απέθαναν!.

Θαυμαστές εμπειρίες των συζύγων Θ. και Β. από τον Άγιο Πορφύριο.

Ηχογραφημένη συζήτηση μεταξύ: Σ. (=συνομιλητή), Θ. (= μιας Κυρίας καθηγητρίας), και Β (=του συζύγου της ιατρού). ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΙΣ Η γνωριμία μου με τον γέροντα Πορφύριο. Σ. Πες μου Θ. πώς γνώρισες τον Γέροντα, τι σου είπε; κ.λ.π.

Κατηγορίες: Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θαυμαστές εμπειρίες των συζύγων Θ. και Β. από τον Άγιο Πορφύριο.

Αγίου Ρωμανού του μελωδού – Κοντάκιον εις τον άσωτον υιόν (Κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Ακούστε το επόμενο θαυμάσιο κοντάκιο του Αγίου Ρωμανού, όπως «δημοσιεύθηκε» και στο 187-ο τεύχος (Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου του 2021) του ηχητικού περιοδικού μας, Ορθόδοξη Πορεία.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Θαυμαστά γεγονότα, Κυριακοδρόμιο (προσέγγιση στο Ευαγγέλιο και τον Απόστολο της Κυριακής και των Μεγάλων Εορτών), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά, Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αγίου Ρωμανού του μελωδού – Κοντάκιον εις τον άσωτον υιόν (Κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Περί μοναχικής αποταγής – αββά Κασσιανού.

Αυτός που πάει σε κοινόβιο για να μονάσει και κρατά κάτι από την περιουσία του, δεν μπορεί να μείνει πολύν καιρό στην υποταγή και την πειθαρχία του μοναστηριού, ούτε να κατορθώσει την αρετή της ταπείνωσης και της υπακοής, ούτε να … Συνέχεια

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Θαυμαστά γεγονότα, Κυριακοδρόμιο (προσέγγιση στο Ευαγγέλιο και τον Απόστολο της Κυριακής και των Μεγάλων Εορτών) | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Περί μοναχικής αποταγής – αββά Κασσιανού.

Ο Μακαριστός Ιερομ. Αθανάσιος Χαμακιώτης ως Χαρισματούχος – Νεκταρίου, Μητροπ. Αργολίδος.

«Έχοντες χαρίσματα κατά την χάριν την δοθείσαν ημίν». Ο γέροντας, εκτός των άλλων χαρισμάτων, είχε χαριτωθεί από το Θεό με το διορατικό και το προορατικό χάρισμα. Ας σημειώσουμε εδώ πως «ο σκοπός των χαρισμάτων δεν είναι να τεθούν σε μια … Συνέχεια

Κατηγορίες: Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Μακαριστός Ιερομ. Αθανάσιος Χαμακιώτης ως Χαρισματούχος – Νεκταρίου, Μητροπ. Αργολίδος.

27 (14) Φεβρουαρίου, μνήμη και του Οσίου πατρός ημών Εφραίμ του Κατουνακιώτου: Συναξάριον, Ακολουθία.

Τῇ ΚΖ’ του αυτού μηνός (Φεβρουαρίου), μνήμη τοῦ Ὁσίου καὶ θεοφόρου πατρὸς ἡμῶν Ἐφραὶμ, τοῦ ἐν Κατουνακίοις ἄρτι ἀσκήσαντος. Ὑπακοῇ, εὐχῇ καὶ σκληραγωγίᾳ Ἐφραίμ, διέπρεψας ἐν Κατουνακίοις.

Κατηγορίες: Θαυμαστά γεγονότα, Ιερές Ακολουθίες, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 27 (14) Φεβρουαρίου, μνήμη και του Οσίου πατρός ημών Εφραίμ του Κατουνακιώτου: Συναξάριον, Ακολουθία.

26 Φεβρουαρίου, μνήμη της Ισαποστόλου Φωτινής της Σαμαρείτιδος: Συναξάριον, Ακολουθία, Παρακλητικός Κανών, Χαιρετισμοί.

Τη ΚΣΤ’ του αυτού μηνός (Φεβρουαρίου), μνήμη της Αγίας ενδόξου Ισαποστόλου Μάρτυρος του Χριστού, Φωτινής της Σαμαρείτιδος. Ριπτουσι την σην Σαμαρείτιν εις φρέαρ, Την εις φρέαρ σοι συλλαλήσασαν Λογε.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Θαυμαστά γεγονότα, Ιερές Ακολουθίες, Ιστορικά, Κυριακοδρόμιο (προσέγγιση στο Ευαγγέλιο και τον Απόστολο της Κυριακής και των Μεγάλων Εορτών), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 26 Φεβρουαρίου, μνήμη της Ισαποστόλου Φωτινής της Σαμαρείτιδος: Συναξάριον, Ακολουθία, Παρακλητικός Κανών, Χαιρετισμοί.