Αρχείο συντάκτη admin

Πνοή αύρας λεπτής – Στέλλας Ν. Αναγνώστου-Δάλλα.

Απ’ όλα τα θαυμαστά που υπάρχουν στον βίο και την ανάληψη του Προφήτη Ηλία, εμένα αυτό με συγκινεί, η «πνοή αύρας λεπτής». Έχουμε πολλά για τα οποία του είμαστε ευγνώμονες, κι ίσως στο μέλλον να υπάρξουν

Κατηγορίες: Θαυμαστά γεγονότα, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πνοή αύρας λεπτής – Στέλλας Ν. Αναγνώστου-Δάλλα.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Έζησα την Κόλαση της Τουρκικής Εισβολής του 1974. Εύχομαι να μην το ζήσει άλλος! (video).

Η αείμνηστη κ. Λέλλα Χριστοδουλίδου (1923 μέχρι 3 Απριλίου 2020) περιγράφει τις συγκλονιστικές εμπειρίες που είχε την περίοδο του Πραξικοπήματος και της Τουρκικής Εισβολής στην Κύπρο, το 1974. Η κ.

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Έζησα την Κόλαση της Τουρκικής Εισβολής του 1974. Εύχομαι να μην το ζήσει άλλος! (video).

Επιτομή πράξεων και κηρυγμάτων του Αποστόλου Πέτρου (Κεφ. 21-28) – Αγίου Κλήμεντος Επισκ. Ρώμης.

21. Εκείνος διακόπτοντας τον λόγο που είχε αρχίσει, σαν να απολογούνταν, με πληροφόρησε γιατί δεν με ξύπνησε ν’ ακούσω τους λόγους του, και ως αιτία αυτού πρόβαλε την ταλαιπωρία μου από το ταξίδι, για ν’

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επιτομή πράξεων και κηρυγμάτων του Αποστόλου Πέτρου (Κεφ. 21-28) – Αγίου Κλήμεντος Επισκ. Ρώμης.

Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών επί τη Εορτή του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη Εορτή του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, το Σάββατον 20 Ιουλίου 2024, θα αναμεταδοθούν και από το ORP RADIO – ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ, το οποίο θα συνδεθεί με τον πανηγυρίζοντα … Συνέχεια

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών επί τη Εορτή του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου.

Ο Αγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν σαλός και ομολογητής, ο εκ Γεωργίας: Η διδασκαλία του για την τηλεόραση – ΜΑΛΧΑΖΙ ΤΖΙΝΟΡΙΑ.

Ο π. Γαβριήλ ασχολιόταν ακόμη και με θέματα νέας τεχνολογίας και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, παρότι δεν είχε καμία σχέση και επαφή με ειδικούς. Κάποτε ένας μοναχός τον ρώτησε αν μπορούν στο μοναστήρι να έχουν τηλεόραση για να μαθαίνουν τα … Συνέχεια

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Γενικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Αγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν σαλός και ομολογητής, ο εκ Γεωργίας: Η διδασκαλία του για την τηλεόραση – ΜΑΛΧΑΖΙ ΤΖΙΝΟΡΙΑ.

Λόγος ηθικός έβδομος (Δ’): «Γι’ αυτούς που δουλεύουν στον Θεό – Αγίου Συμεών του νέου Θεολόγου.

Γι’ αυτούς που δουλεύουν στον Θεό˙ ποιοί θα πρέπει να είναι και τί λογής και πόσο προσεκτικοί. Και ποιός είναι αυτός που μετανοεί και ποιά είναι η εργασία του, και ποιός είναι αυτός που επιδιώκει την ασκητική ζωή και ποιά … Συνέχεια

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Κυριακοδρόμιο (προσέγγιση στο Ευαγγέλιο και τον Απόστολο της Κυριακής και των Μεγάλων Εορτών), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λόγος ηθικός έβδομος (Δ’): «Γι’ αυτούς που δουλεύουν στον Θεό – Αγίου Συμεών του νέου Θεολόγου.

Ο Άγιος Ευμένιος αγαπητός και σεβαστός λειτουργός – Σίμωνος μοναχού του Αγιορείτου.

Αγαπητός και σεβαστός «ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ επισκεπτόταν για ένα μήνα το Άγιον Όρος. Εκεί γέμιζε τις μπαταρίες του με πίστη και ό,τι άλλο του παρείχε πλουσιοπάροχα ο θεόπνευστος, αγγελικός μοναχισμός.

Κατηγορίες: Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Άγιος Ευμένιος αγαπητός και σεβαστός λειτουργός – Σίμωνος μοναχού του Αγιορείτου.

Για το γέροντα Πέτρο τον Πόντιο που είχε κάνει πολλά ασκητικά κατορθώματα!

Μας διηγήθηκαν πάλι οι πατέρες του ίδιου τόπου ότι ήταν εκεί κάποιος πρεσβύτερος στο όνομα Πέτρος, Πόντιος στην καταγωγή, ο οποίος είχε κάνει πολλά και μεγάλα κατορθώματα.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Θαυμαστά γεγονότα, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Για το γέροντα Πέτρο τον Πόντιο που είχε κάνει πολλά ασκητικά κατορθώματα!

Έχουμε ευθύνη – Οσίου Γέροντος Παισίου του Αγιορείτου.

Είχε έρθει στο Καλύβι ένας άθεος μέχρι το κόκκαλο. Αφού είπε διάφορα, μετά μού λέει: «Εγώ είμαι εικονομάχος». Από εκεί πού δεν πίστευε τίποτε, ύστερα έλεγε ότι είναι εικονομάχος. «Βρε αθεόφοβε, τού λέω, εσύ

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έχουμε ευθύνη – Οσίου Γέροντος Παισίου του Αγιορείτου.

17 Ιουλίου, μνήμη της αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης: Συναξάριον, Υμνολογική εκλογή, Παρακλητικός Κανών.

Του Οσίου Πατρός ημών Νικοδήμου του Αγιορείτου. Τω αυτώ μηνί (Ιουλίω) ΙΖ΄, μνήμη της Αγίας και καλλινίκου Μάρτυρος Μαρίνης. * Επιπρέπει σοι, πως αν είποις, Μαρίνα, Σών αιμάτων έρευθος, L ξίφει χέεις. Εβδομάτη δεκάτη Μαρίναν κτάνε φάσγανον οξύ.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Ιερές Ακολουθίες, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 17 Ιουλίου, μνήμη της αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης: Συναξάριον, Υμνολογική εκλογή, Παρακλητικός Κανών.