Αρχείο συντάκτη admin

Αναμετάδοση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής Ι’ Λουκά.

Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της Κυριακής Ι’ Λουκά, 10 Δεκεμβρίου 2023, θα αναμεταδοθεί και από το ORP RADIO, το οποίο θα συνδεθεί με τον Ιστορικό Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόλου – ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ – στο Ιστορικό κέντρο Αθηνών. Οι … Συνέχεια

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αναμετάδοση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής Ι’ Λουκά.

09 Δεκεμβρίου, η Σύλληψις της Θεοτόκου υπό της Θεοπρομήτορος Άννης: Συναξάριον.

Τή Θ’ τού αυτού μηνός(Δεκεμβρίου), η Σύλληψις τής Αγίας Άννης, μητρός τής υπεραγίας Θεοτόκου. • Ουχ ώσπερ Εύα καί σύ τίκτεις εν λύπαις. • Χαράν γάρ Άννα ένδον κοιλίας φέρεις.

Κατηγορίες: Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 09 Δεκεμβρίου, η Σύλληψις της Θεοτόκου υπό της Θεοπρομήτορος Άννης: Συναξάριον.

Εορταγορά – Παζάρ του Συλλόγου μας 2023.

Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, ο Σύλλογός μας προγραμματίζει, συν Θεώ, κι εφέτος, την ετήσια εορταγορά του, που θα γίνει στα Γραφεία του Συλλόγου μας, από τις 11 έως και τις 22 Δεκεμβρίου του 2023.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εορταγορά – Παζάρ του Συλλόγου μας 2023.

Η ψυχή του διακόνου Πασχασίου – Αγίου Γρηγορίου του Διαλόγου.

Όταν ήμουν ακόμα νέος και με το λαϊκό σχήμα, άκουσα να το διηγούνται οι μεγαλύτεροι που ήξεραν τα πράγματα, πως ο Πασχάσιος,1 διάκονος αυτού του αποστολικού θρόνου, (του οποίου μας βρίσκονται εδώ τα

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ψυχή του διακόνου Πασχασίου – Αγίου Γρηγορίου του Διαλόγου.

Αποφάσεις (κάποιων δικαστών) του ποδαριού – Μακαριστής Πορφυρίας Μοναχής.

Μμπαίνουν στο ταξί δύο κυρίες, η μία Πρόεδρος και η άλλη Εισαγγελέας. Ακούστε διάλογο. Δεν θα αναφέρω το θέμα τους, απλώς την απόφαση τους:

Κατηγορίες: Γενικά, Θαυμαστά γεγονότα, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αποφάσεις (κάποιων δικαστών) του ποδαριού – Μακαριστής Πορφυρίας Μοναχής.

Φυσιολογία για τη δημιουργία και την προοπτική του κόσμου (Η’) – Αγίου Συμεών του νέου Θεολόγου.

Η ερμηνεία στο ρητό του Ευαγγελίου: «Και έστειλε τους δούλους του, για να καλέσουν τους καλεσμένους στους γάμους, αλλά αυτοί δεν ήθελαν να έρθουν.1 … Ποιοί λοιπόν είναι οι απεσταλμένοι; Είναι, λέει, οι προφήτες. Ποιοί είναι οι καλεσμένοι; Είναι οι … Συνέχεια

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά, Κυριακοδρόμιο (προσέγγιση στο Ευαγγέλιο και τον Απόστολο της Κυριακής και των Μεγάλων Εορτών), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Φυσιολογία για τη δημιουργία και την προοπτική του κόσμου (Η’) – Αγίου Συμεών του νέου Θεολόγου.

Πρέπει να έχουμε υπομονή και να παλεύουμε κατά των κακών επιθυμιών – Κεμπησίου Θωμά.

Ειρηνικά να υποφέρης τους πειρασμούς και ο Κύριος θα σε ανταμείψη. ΚΥΡΙΕ και Θεέ μου, βλέπω πόσο μου είναι αναγκαία η υπομονή, γιατί υπάρχουν δυστυχώς πολλά που μας δοκιμάζουν σ’ αυτή τη ζωή. Ό,τι και αν κάμω για να κερδίσω … Συνέχεια

Κατηγορίες: Γενικά, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρέπει να έχουμε υπομονή και να παλεύουμε κατά των κακών επιθυμιών – Κεμπησίου Θωμά.

Ο Άγιος Αμβρόσιος – Μητροπ Σερβίων & Κοζάνης Διονυσίου Ψαριανού (+).

Σήμερα η Εκκλησία εορτάζει και τιμά την ιερή μνήμη του αγίου Αμβροσίου επισκόπου Μεδιολάνων. Ο άγιος Αμβρόσιος είναι από τους μεγάλους Πατέρες και διδασκάλους της Εκκλησίας του τετάρτου αιώνα, σύγχρονος του

Κατηγορίες: Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Άγιος Αμβρόσιος – Μητροπ Σερβίων & Κοζάνης Διονυσίου Ψαριανού (+).

Ο Ιερός Χρυσόστομος ερμηνεύει το Αποστολικό Ανάγνωσμα της εορτής του Αγίου Νικολάου και πολλών άλλων Αγίων ιεραρχών.

Ερμηνεία της Αποστολικής περικοπής (εις Αγίους Ιεράρχας) από τον Ιερό Χρυσόστομο [Eβρ. 13, 17-25] «Πείθεσθε τοῖς ἡγουμένοις ὑμῶν καὶ ὑπείκετε· αὐτοὶ γὰρ ἀγρυπνοῦσιν ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ὑμῶν ὡς λόγον ἀποδώσοντες·

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Θαυμαστά γεγονότα, Κυριακοδρόμιο (προσέγγιση στο Ευαγγέλιο και τον Απόστολο της Κυριακής και των Μεγάλων Εορτών), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Ιερός Χρυσόστομος ερμηνεύει το Αποστολικό Ανάγνωσμα της εορτής του Αγίου Νικολάου και πολλών άλλων Αγίων ιεραρχών.

Θαυμασία επέμβασις – Ιερομ. Προδρόμου Νεοσκητιώτου.

Είμαι μέσα στο ψιλόβροχο και επίμονα τραβώ το σχοινί της καινούργιας αυλόπορτας προς την ρεματιά. Περιμένω εναγωνίως τον γέροντα δια να στείλη το κλειδί να ανοίξω. Είναι επείγουσα η

Κατηγορίες: Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θαυμασία επέμβασις – Ιερομ. Προδρόμου Νεοσκητιώτου.