Καλύτερη μέριμνα για τους πολυτέκνους.

Το επίσημο δημοσιογραφικό όργανο της «Πανελλήνιας Ενώσεως Φίλων των Πολυτέκνων» «Ελληνορθόδοξη Πολύτεκνη Οικογένεια» στο πρόσφατο τεύχος του (155/2017) μας πληροφορεί: Το έτος 2015 είχαμε στη χώρα μας 91.847 γεννήσεις και 121.212 θανάτους. Το 2016 είχαμε 91.320 γεννήσεις και 124.540 θανάτους. Η υπογεννητικότητα κατατρώει σταδιακά τον κορμό της χώρας μας. Αν προστεθεί σ’ αυτούς τους αριθμούς και ο μεγάλος αριθμός των αμαρτωλών εκτρώσεων που γίνονται, μάλιστα με χορηγία του Κράτους, καταλαβαίνουμε πόσο κοντά μας είναι ο κίνδυνος της γηράνσεως του έθνους μας και του αφανισμού.

Για να προλάβουν αυτόν τον κίνδυνο, πριν από πολλά χρόνια, σοφοί νομοθέτες του Συντάγματος του κράτους μας, νομοθέτησαν μέτρα και νόμους ευεργετικούς υπέρ των πολυτέκνων (βλέπε άρθρο 21 του Συντάγματος). Βάσει του Συντάγματος δόθηκαν παλαιότερα πολλά προνόμια και διευκολύνσεις στις πολύτεκνες οικογένειες: επίδομα και ισόβια σύνταξη στις πολύτεκνες μητέρες, όπως και το άξιζαν• διορισμός πολύτεκνων εκπαιδευτικών, ευνοϊκή μετάθεση πολυτέκνου για να είναι κοντά στην οικογένειά του, φορολογικές διευκολύνσεις και απαλλαγές κλπ.

Συν τω χρόνω όμως επεκράτησαν άλλες απόψεις. Άνθρωποι χωρίς φόβο Θεού κυκλοφόρησαν και πέρασαν την άποψη ότι τα πολλά παιδιά, η πολυτεκνία, είναι τεκμήριο πλούτου. Για να διατρέφονται τόσα παιδιά σημαίνει, υποστήριζαν, ότι υπάρχει χρήμα. Λοιπόν: Φορολογία και περικοπή πολλών προνομίων των πολυτέκνων κλπ.

Η ενέργεια αυτή εις βάρος των πολυτέκνων, δηλαδή των στυλοβατών του Έθνους μας, στην ουσία ήταν βαρύτατο χτύπημα από αθέατους εχθρούς κατά της Χώρας μας. Τα επίσημα στοιχεία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Και όσους θέλουν τα πολλά παιδιά, που είναι ευλογία Θεού, οι Νεοέλληνες τους ειρωνευόμαστε και τους δυσκολεύουμε με πολλούς τρόπους.

Οι πολύτεκνοι όμως συνεχίζουν με ηρωισμό τον καλόν αγώνα της πολυπαιδίας και χριστιανικής ανατροφής των παιδιών τους, τα οποία ευλογεί πλουσίως ο Κύριος. Το κράτος όμως έχει χρέος ιερό να τους φροντίζει καλύτερα.

Από το Περιοδικό «Ο Σωτήρ»

Η/Υ ΠΗΓΗ:
Ο Σωτήρ.gr

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.