Επίτιμος Γερουσιαστής της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας – π. Ηλία Μάκου.

Η εισδοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου ως επίτιμου γερουσιαστή (Honorary Senator) της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών (European Academy of Sciences and Arts), με έδρα το Ζάλτσμπουργκ της Αυστρίας, γενέτειρα του Μόρτσαρτ, έγινε σε μια εορταστική συνεδρίαση, το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019.

Στην ειδική τελετή στο Πανεπιστήμιο του Ζάλτσμπουργκ, η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών τον υποδέχθηκε, με επαίνους, ως αναγνώριση και του επιστημονικού και του κοινωνικό- ποιμαντικού έργου του, που και τα δύο έχουν να παρουσιάσουν εξαιρετικά επιτεύγματα, με κεντρική επιδίωξη την ανάδειξη της αξίας της ειρηνικής συνύπαρξης των ανθρώπων.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Μακαριώτατος, ευχαρίστησε για την επιλογή στο πρόσωπό του, ευχόμενος ο κόσμος, που ζούμε, να γίνει καλύτερος.

Ο διαπρεπής και χαρισματικός αυτός ιεράρχης, είναι μια μορφή, που βλέπει την πραγματικότητα με τα μάτια της αλήθειας του Θεού, γι’ αυτό και είναι ένα σύμβολο αντίστασης στην παρακμή των καιρών μας. Δίνοντας και δείχνοντας πρώτος το παράδειγμα, βοηθάει το λαό να στραφεί σε μια ωφέλιμη πνευματικότητα. Προσπαθεί να φέρει την αλλαγή μέσα από την αλήθεια και τη δικαιοσύνη.

Η βαρύνουσα σημασία της ανακήρυξής του ως επίτιμου γερουσιαστή της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, ενός από τα πιο διάσημα ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκοσμίως, με υψηλό κύρος, φαίνεται και από το γεγονός ότι αυτή περιλαμβάνει 39 νομπελίστες και 2000 κορυφαίους επιστήμονες και διανοούμενους ως τακτικά και αντεπιστέλλοντα μέλη. Στα επίτιμα μέλη της περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο Helmut Kohl (πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας), ο Jean-Claude Juncker (Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), o Bασιλιάς Φίλιππος του Βελγίου, ο Πρίγκηπας Jean του Λουξεμβούργου, η Doris Leuthard (Πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας), η Dorothee Stapelfeldt (πρώην Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Αμβούργου), ο Heinz Fische (Πρόεδρος της Αυστρίας), ο Borut Pahor (Πρόεδρος της Σλοβενίας), ο Romano Prodi (Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας), ο Βίκτορ Κλίμα (Καγκελάριος της Αυστρίας), κ.ά.

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών είναι μια μη κυβερνητική, ευρωπαϊκή ένωση, που προωθεί την επιστημονική και κοινωνική πρόοδο. Ιδρύθηκε το 1990 με σκοπό την καινοτόμο έρευνα, τη διεπιστημονική και διακρατική συνεργασία, καθώς και την ανταλλαγή και τη διάδοση της γνώσης.

Η/Υ ΠΗΓΗ:
Ρομφέα.gr

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου, Ιστορικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.