«ότι πολλοί πλάνοι εισήλθον εις τον κόσμον, οι μη ομολογούντες Ιησούν Χριστόν ερχόμενον εν σαρκί• ούτος εστιν ο πλάνος και ο αντίχριστος.» ( Β Ιω. 7)

Ακούγονται και πάλι στις ημέρες μας παλαιές ανοησίες. Ξανά και ξανά οι σειρήνες της πλάνης και της απάτης ηχούν στα ώτα μας: «Στις 21 Δεκεμβρίου 2012 έρχεται το τέλος του κόσμου»!

Ω τους δυστυχείς κράχτες! Αφού εγκατέλειψαν την αλήθεια εξ αιτίας της πολυπραγμοσύνης και της άσοφης σοφίας τους, στη συνέχεια ανελέητα και την αδικούν. Δεν ανοίγουν τον εσωτερικό τους κόσμο ώστε να εισαχθεί και να δράσει μέσα τους η Αλήθεια. Περιάπτουν με είδωλα το σέβας και τη δόξα του Θεού. Ότι υπάρχει Θεός το γνωρίζουν, αφού περιφέρουν το σεπτό όνομά Του, αλλά δεν θέλουν να συμμετέχουν στη δόξα Του, ώστε και ο Χριστός να τους αντιδοξάζει και να τους φωτίζει.

Δοξάζω τον Θεό, σημαίνει να δοξάζω μόνον Αυτόν, διότι δεν υπάρχει έτερος Θεός πλην του Τριαδικού Θεού και του Σωτήρος Ιησού Χριστού. Γνωρίζουμε ότι όταν στη γνώση και αλήθεια του Θεού προσθέτει κάποιος είδωλα και ανθρώπινα πάθη, τότε δεν Τον τιμά αλλά Τον ατιμάζει, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται οι πλάνες που ακολουθούν αυτά τα πάθη, οι ανόητοι λογισμοί και οι ψευδοπροφητείες, όπως αυτή που ακούμε για την επερχόμενη «συντέλεια» κατά την 21η Δεκεμβρίου 2012, που γεμίζουν την καρδιά με κάθε είδος φοβιών και ζόφων.

Παρατηρούμε, επίσης, ότι πολλά ανθρωποκεντρικά φιλοσοφικά συστήματα δεν θέλησαν να διατηρήσουν στις ψυχές των ανθρώπων τη μόνη απλή και ευθεία Αλήθεια, δηλαδή τον Χριστό. Κατά συνέπεια, πλανώντα και πλανώμενα, δεν μπόρεσαν να απαλλάξουν, όσους παγιδεύθηκαν σε αυτά, από την ειδωλολατρεία και το ψεύδος, τη σαρκολατρεία και κάθε είδος ασχημοσύνης. Οι παγιδευμένοι έφθασαν μάλιστα σε σημείο να ατιμάζουν ο ένας το σώμα του άλλου με κάθε είδος ασελγείας, αντί να συμμετέχουν στη δόξα του Θεού και την εν Χριστώ ελευθερία.

Το βλέπουμε αυτό κατά κόρον να πραγματοποιείται στις ημέρες μας από τους υβριστές του Τριαδικού Θεού και του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, οι οποίοι έχουν εμποτίσει, την επιστήμη και την τέχνη, αλλά και αυτήν την ίδια τη λογική, με πιστεύματα, όπως η θεοποίηση της «θεάς φύσης» η του ιδίου του ανθρώπου, που αναγορεύθηκε «θεός» στη θέση του αληθινού Θεού, λησμονώντας τη μεγαλύτερη τιμή που έγινε από το Θεό στον άνθρωπο, το ότι δηλ.τον έπλασε κατ’ εικόνα δική Του.

Με τέτοια νεοεποχίτικη ψευδοθεϊκή νοοτροπία, δεν είναι απορίας άξιο που το διαδίκτυο και τα media γενικά «πήραν φωτιά» αλλά κι «ανάβουν φωτιά» σε πολλούς τις τελευταίες ημέρες, εκ των οποίων άλλοι ουρλιάζουν, άλλοι πανικοβάλλονται και παίρνουν ηρεμιστικά και κάποιοι αυτοκτονούν, ακούγοντας για τη δήθεν συντέλεια.

Όμως αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί μου και πνευματικά μου τέκνα, η Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία μας, η μοναδική κιβωτός σωτηρίας και η μοναδική Αλήθεια υπό τον ήλιο, έχοντας κεφαλή τον γλυκύτατο Ιησού, με την Αγία Παράδοση, τις Ιερές ακολουθίες και τα Άγια Μυστήριά της, μας συμβουλεύει για όσα συντελούν στη σωτηρία του καθενός μας αλλά και όλου του κόσμου και μας αποκαλύπτει, εν Χριστώ μαζί με τον Παράκλητο συν τη ευδοκία του Πατρός, πάσαν την Αλήθειαν με απλότητα, ευθύτητα και δικαιοσύνη.

Οι εχθροί του Χριστού μας, πολυπράγμονες ψευτοφιλόσοφοι, πλανώνται όταν νομίζουν ότι κατέχουν τις γνώσεις της αυτοσωτηρίας. Το μόνο που κάνουν είναι να υβρίζουν εν γνώσει τους την Αλήθεια, τον Θεό, ο,τι ακριβώς πετύχαιναν οι εν αγνοία ευρισκόμενοι αρχαίοι Ρωμαίοι, Έλληνες, Αιγύπτιοι, Ινδοί, Κινέζοι, που θεοποιούσαν τα πάθη, τις αδυναμίες τους και την κτίση. Το ίδιο συνεχίζουν να κάνουν και σήμερα οι υβριστές του Θείου μεγαλείου. Όμως εμείς, με τη χάρη του Τριαδικού Θεού, γνωρίζουμε ότι ο Δημιουργός μας έχει φυτεύσει βαθειά στην ψυχή μας την έφεση, τη φορά και την κλίση προς Αυτόν και τη δόξα Του, ώστε καθημερινά, με την προσευχή και την Ορθόδοξη λατρεία, να πετυχαίνουμε την ένωση μαζί Του και να αποδεικνύεται έτσι η αβυσσαλέα διαφορά που υπάρχει μεταξύ του ανθρώπου , του Θεού και των κτισμάτων και κυρίως των κτηνών.

Αυτή ακριβώς η έφεση και η φορά προς το Δημιουργό μας, με την οποία προικίστηκε η λογική μας ψυχή και με την οποίαν αποδεικνύεται η μοναδικότητα και η υπεροχή μας έναντι της λοιπής δημιουργίας, δε μας επιτρέπει να ακρωόμεθα τέτοιου είδους σχιζοφρενικές ανοησίες, προϊόντα της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ !

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Η πίστη μας στον Κύριο και Σωτήρα Ιησού Χριστό και η Ορθόδοξη Παράδοσή μας με την εν Χριστώ αληθινή μετάνοια είναι η δύναμις εκείνη που μας καθιστά νικητές και μας προφυλάσσει από πλάνες και βορβορώδεις συνήθειες. Μακάρι οι καρδιές μας να μεταμορφωθούν και να γίνουν η καθεμία το Άγιο σπήλαιο της Βηθλεέμ, όπου ο αγαπημένος Ιησούς μας θα ζεσταθεί και θα ζεστάνει πάντας ημάς.

«Χριστός γεννάται δοξάσατε, Χριστός εξ ουρανών απαντήσατε»

Γένοιτο Κύριε,

Αμήν.

Η/Υ ΠΗΓΗ
Η άλλη όψις.gr

Κατηγορίες: Άρθρα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.