Αρχείο κατηγορίας Αρχεία ήχου και εικόνος (video)

Το κατά Λουκάν Ευαγγέλιον: το Πρωτότυπο κείμενο και η Νεοελληνική ερμηνευτική απόδοσή του από τον Παναγιώτη Ν. Τρεμπέλα (κείμενα και αρχεία ήχου, mp3).

Ο ευαγγελιστής Λουκάς δεν ήταν Ιουδαίος, αλλά εθνικός. Σύμφωνα μάλιστα με την παράδοση, καταγόταν από την Αντιόχεια της Συρίας. Ο Λουκάς ήταν ένας από τους πιο στενούς και προσφιλείς συνεργάτες και συνοδοιπόρους του αποστόλου

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Ακουστικά βιβλία (Βιβλία ακροάσεως) – Audiobooks, Άρθρα, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά, Μελέτες - εργασίες - βιβλία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το κατά Λουκάν Ευαγγέλιον: το Πρωτότυπο κείμενο και η Νεοελληνική ερμηνευτική απόδοσή του από τον Παναγιώτη Ν. Τρεμπέλα (κείμενα και αρχεία ήχου, mp3).

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης για τα νέα Θρησκευτικά, την πρωινή προσευχή και τον εκκλησιασμό των μαθητών (video).

Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ Γιώργος Μπαμπινιώτης μιλά στην Αμέλια Αναστασάκη για το Newsbomb.gr

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης για τα νέα Θρησκευτικά, την πρωινή προσευχή και τον εκκλησιασμό των μαθητών (video).

Αβραάμ ο πατήρ ημών – Μητροπ. Ναυπάκτου Ιεροθέου (video).

Ακολούθως σας παρουσιάζουμε την 30η εκπομπή της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου με τον Σεβ. Μητροπ. Ιερόθεο, στο τηλεοπτικό κανάλι Λύχνος tv, της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, στις

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αβραάμ ο πατήρ ημών – Μητροπ. Ναυπάκτου Ιεροθέου (video).

“Αγάπη προς τον πλησίον” – Γέροντος Εφραίμ Φιλοθεϊτου (video).

Ο Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης μιλάει για την αγάπη προς τον αδερφό μας, που καλλιεργεί την αγάπη προς το Θεό, την εκπλήρωση δηλαδή της πρώτης από τις Δέκα Εντολές.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο “Αγάπη προς τον πλησίον” – Γέροντος Εφραίμ Φιλοθεϊτου (video).

Οι ψευδοθεραπείες των αιρετικών, αθέων, μάγων και η αλήθεια γι’ αυτές – Ιωάννης Μηλιώνης (video).

Ομιλία του κ. Ιωάννου Μηλιώνη, Ειδικού ερευνητού της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων, με θέμα: » Οι ψευδοθεραπείες των αιρετικών, αθέων, μάγων και η αλήθεια γι’ αυτές «,η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι ψευδοθεραπείες των αιρετικών, αθέων, μάγων και η αλήθεια γι’ αυτές – Ιωάννης Μηλιώνης (video).

Ο κτιστός και ο Άκτιστος Νόμος – Μητροπ. Ναυπάκτου Ιεροθέου )video).

Ακολούθως σας παραθέτουμε ομιλία – τηλεοπτική εκπομπή του Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, π. Ιεροθέου, στο τηλεοπτικό κανάλι της Ι. Μ. Πατρών, Λύχνος tv. Πρόκειται για την

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Μελέτες - εργασίες - βιβλία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο κτιστός και ο Άκτιστος Νόμος – Μητροπ. Ναυπάκτου Ιεροθέου )video).

08 Σεπτεμβρίου, το Γενέσιον της Θεοτόκου: Ερμηνεία της εικόνος της εορτής (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Ακούστε το επόμενο κείμενο, όπως αυτό «δημοσιεύεται» στο 166-ο τεύχος (Ιουλίου – Σεπτεμβρίου του 2017) του ηχητικού περιοδικού μας, Ορθόδοξη Πορεία.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Άρθρα, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 08 Σεπτεμβρίου, το Γενέσιον της Θεοτόκου: Ερμηνεία της εικόνος της εορτής (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Τα στέφανα και το Στέμμα (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Ακούστε το επόμενο κείμενο, όπως αυτό «δημοσιεύθηκε» στο 166-ο τεύχος (Ιουλίου – Αυγούστου του 2017) του ηχητικού περιοδικού μας Ορθόδοξη Πορεία.

Κατηγορίες: Άρθρα, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά, Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα στέφανα και το Στέμμα (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Ο καθορισμός από τον εγκέφαλο των ψυχικών και σωματικών χαρακτήρων του φύλου – Σταύρου Μπαλογιάννη (κείμενο και video).

Ο καθορισμός υπό του εγκεφάλου των ψυχικών και σωματικών χαρακτήρων του φύλου – Σταύρου Μπαλογιάννη (video youtube). Παραθέτουμε στην συνέχεια ομιλία με τόν Ομότιμο Καθηγητή Νευρολογίας, πρ. διευθυντή Α΄ Νευρολογικής Κλινικής του Α.Π.Θ. Σταύρο Ι. Μπαλογιάννη, με θέμα «Ο καθορισμός … Συνέχεια

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Γενικά, Μελέτες - εργασίες - βιβλία, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο καθορισμός από τον εγκέφαλο των ψυχικών και σωματικών χαρακτήρων του φύλου – Σταύρου Μπαλογιάννη (κείμενο και video).

Οι «μονοθεϊστικές» θρησκείες έχουμε τον ίδιο Θεό με τους μη Χριστιανούς; – π. Βασιλείου Σακκά (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Ακούστε το επόμενο κείμενο, όπως αυτό «δημοσιεύθηκε» στο 166-ο τεύχος (Ιουλίου – Αυγούστου του 2017) του ηχητικού Περιοδικού μας, Ορθόδοξη Πορεία.

Κατηγορίες: Άρθρα, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Γενικά, Μελέτες - εργασίες - βιβλία, Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι «μονοθεϊστικές» θρησκείες έχουμε τον ίδιο Θεό με τους μη Χριστιανούς; – π. Βασιλείου Σακκά (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).