Αρχείο κατηγορίας Αρχεία ήχου και εικόνος (video)

Αγιος Γέροντας Ιάκωβος – ομιλία του ιδίου (video).

Συγκλονιστικό,σπάνιο ηχητητικό ντοκουμέντου του Αγίου Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη που έχει πρόσφατα αγιοκαταταχθεί!

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αγιος Γέροντας Ιάκωβος – ομιλία του ιδίου (video).

Η αγάπη: Μια νέα πολιτική – Σαράντου Καργάκου.

(Στον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΝ, που ξέρει να κάνει το λόγο της αγάπης έργο αγάπης) «Όποιος ποτέ του δεν αγάπησε, θ’ αγαπήσει στο φως» (Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ) Κάποιος έγραψε: «Ν’ αγαπήσεις τον άνθρωπο είναι το μεγαλύτερο μυστικό της ζωής … Συνέχεια

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η αγάπη: Μια νέα πολιτική – Σαράντου Καργάκου.

Ναυπάκτου Ιερόθεος: Οι διαφορές μεταξύ πνευματικού πατέρα και ψυχολόγου (video).

Ακολούθως σας παραθέτουμε video στο οποίο ο Μητροπ. Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος ασχολείται με ένα φλέγον και άκρως σημαντικό για την καθημερινή εκκλησιαστική εμπειρία

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video) | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ναυπάκτου Ιερόθεος: Οι διαφορές μεταξύ πνευματικού πατέρα και ψυχολόγου (video).

«Εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού» – Ιερομ. Μύρονος Σιμωνοπετρίτου (video).

Στην ομιλία του αυτή ο πατήρ Μύρων, οικονόμος του Ιερού Μετοχίου της Αναλήψεως της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας στον Βύρωνα της Αττικής, εμβαθύνει στην έννοια της εμπιστοσύνης στην Θεία Πρόνοια. Εξετάζει ταυτόχρονα τα στάδια της

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video) | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού» – Ιερομ. Μύρονος Σιμωνοπετρίτου (video).

Η Πανήγυρις των Εισοδίων στον Ι. Ν. Χρυσοσπηλαιωτίσσης Αθηνών (2017): Φωτογραφικό υλικό.

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου του 2017, Πανηγύρισε τα Εισόδια της Θεοτόκου και ο Ιερός Ναός της Χρυσοσπηλαιωτίσσης (Οδός Αιόλου 60) στην Αθήνα. Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Πανήγυρις των Εισοδίων στον Ι. Ν. Χρυσοσπηλαιωτίσσης Αθηνών (2017): Φωτογραφικό υλικό.

Ινδιάνοι των Μάγια ψέλνουν στα ελληνικά στη λειτουργία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αθηναγόρα (video)!

Στην μακρινή Γουατεμάλα, ο μακαριστός πατέρας Ανδρέας υποστήριξε τους Ινδιάνους και άφησε σπουδαία κληρονομιά που συνεχίζει ο πατέρας Τζον Τσάκος. Πριν λίγο καιρό

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ινδιάνοι των Μάγια ψέλνουν στα ελληνικά στη λειτουργία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αθηναγόρα (video)!

Η ογδόη Εντολή: «Ου κλέψεις» – ηχογραφημένη ομιλία του Μακαριστού Αρχιμ. Αθανασίου Μυτιληναίου (αρχείο ήχου, mp3).

Ακολούθως σας παραθέτουμε μια θαυμάσια ομιλία του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Αθανασίου Μυτιληναίου με θέμα: Η ογδόη Εντολή, «Ου κλέψεις».

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ογδόη Εντολή: «Ου κλέψεις» – ηχογραφημένη ομιλία του Μακαριστού Αρχιμ. Αθανασίου Μυτιληναίου (αρχείο ήχου, mp3).

Η Ιεραποστολή στην Ουγκάντα – Αρχιμ Εφραίμ Παναούσης. 14 Νοεμβρίου 2017 (video).

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου του 2017, ο σύλλογός μας είχε την χαρά και την τιμή να υποδεχθεί στα γραφεία του, τον πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Εφραίμ Παναούση με τμήμα Ιεραποστολικού κλιμακίου, το οποίο

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις - δελτία τύπου, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ιεραποστολή στην Ουγκάντα – Αρχιμ Εφραίμ Παναούσης. 14 Νοεμβρίου 2017 (video).

Ο Ελεήμων Επίσκοπος. Αγιος Ιωάννης Πατριάρχης Αλεξανδρείας – Σίμωνος Μοναχού του Αγιορείτου (αρχεία ήχου, mp3).

Υπήρχε κάποτε ένας ευσεβής άρχοντας, που θέλησε να οικοδομήσει έναν Ιερό Ναό. Έδωσε τα χρήματα, παρεχώρησε και το κτήμα και ανηγέρθη μεγάλος περικαλλής Ναός. Το όνομα του άρχοντος

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Ακουστικά βιβλία (Βιβλία ακροάσεως) – Audiobooks, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Ελεήμων Επίσκοπος. Αγιος Ιωάννης Πατριάρχης Αλεξανδρείας – Σίμωνος Μοναχού του Αγιορείτου (αρχεία ήχου, mp3).

Δύο φίλοι συνεορτάζουν στον ουρανό!!! Ο Άγιος Νεκτάριος κάλεσε κοντά του τον διάδοχό του π. Ιγνάτιο Μανδελίδη, Γέροντα Μητροπολίτη Πενταπόλεως (video).

Πλήρης ημερών, πλήρης έργων αγαθών και κόπων ιεραποστολικών, πλήρης χάριτος και θείων ευλογιών, ανεχώρησε τα ξημερώματα της 09 Νοεμβρίου 2017, της λαμπρής εορτής του Αγίου Νεκταρίου,

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις - δελτία τύπου, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δύο φίλοι συνεορτάζουν στον ουρανό!!! Ο Άγιος Νεκτάριος κάλεσε κοντά του τον διάδοχό του π. Ιγνάτιο Μανδελίδη, Γέροντα Μητροπολίτη Πενταπόλεως (video).