Αρχείο κατηγορίας Αρχεία ήχου και εικόνος (video)

Ανάβοντας ένα κεράκι (αρχείο ήχου, mp3).

Ακούστε το ακόλουθο θέμα, όπως αυτό «δημοσιεύθηκε» στο 93-ο τεύχος (Μάϊος – Ιούνιος του 2005) του ηχητικού περιοδικού μας, Ορθόδοξη Πορεία.

Κατηγορίες: Άρθρα, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανάβοντας ένα κεράκι (αρχείο ήχου, mp3).

Ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα (Αθήνα 04 Φεβρουαρίου 2018) (video).

Ολόκληρη η ιστορική ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη κατά το συλλαλητήριο για την Μακεδονία που έγινε στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα. Κυριακή 04 Φεβρουαρίου του

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα (Αθήνα 04 Φεβρουαρίου 2018) (video).

Γιατί τόσο κακό και τόσοι κακοί γύρω μας; (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Η απάντησι σε επιστολή από τον Θ´ αιώνα μ.Χ. Ακούστε το κατωτέρω κείμενο, όπως αυτό «δημοσιεύθηκε» στο 103-ο τεύχος (Ιανουάριος – Φεβρουάριος του 2007) του

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Λογοτεχνικά, Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γιατί τόσο κακό και τόσοι κακοί γύρω μας; (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Η συγκλονιστική αεροπορική τραγωδία με τη συντριβή του C130 στο όρος Όθρυς στις 05 Φεβρουαρίου του 1991 (video).

Το 1991 έγινε μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές τραγωδίες που έχουν συμβεί ποτέ στην Ελλάδα. Ένα στρατιωτικό αεροπλάνο C130 συνετρίβη λίγο πριν φτάσει στον προορισμό του, με

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η συγκλονιστική αεροπορική τραγωδία με τη συντριβή του C130 στο όρος Όθρυς στις 05 Φεβρουαρίου του 1991 (video).

Η ανατροφή των παιδιών κατά τον Ιερό Χρυσόστομο (Β’) – ηχογραφημένη ομιλία του π. Μακαρίου, Γέροντος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών (αρχείο ήχου, mp3).

Ακολούθως σας παραθέτουμε ηχογραφημένη ομιλία του π. Μακαρίου, Γέροντος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών Αττικής, με θέμα: Η ανατροφή των παιδιών κατά

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ανατροφή των παιδιών κατά τον Ιερό Χρυσόστομο (Β’) – ηχογραφημένη ομιλία του π. Μακαρίου, Γέροντος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών (αρχείο ήχου, mp3).

Πότε εμψυχούται το ανθρώπινο έμβρυο; – Νικολάου Π. Βασιλειάδη (αρχεία ήχου, mp3).

( Η ώρα «μηδέν» της ανθρώπινης ζωής) -Του ανθρώπου, ο οποίος είναι ενιαία ψυχοσωματική οντότητα, «μία είναι και κοινή της συστάσεως η αρχή». Ούτε το σώμα προηγείται της ψυχής ούτε η ψυχή του σώματος. Η αρχή και των δύο

Κατηγορίες: Ακουστικά βιβλία (Βιβλία ακροάσεως) – Audiobooks, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Μελέτες - εργασίες - βιβλία, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πότε εμψυχούται το ανθρώπινο έμβρυο; – Νικολάου Π. Βασιλειάδη (αρχεία ήχου, mp3).

Τα Απόκρυφα Ευαγγέλια – π. Γεωργίου Μεταλληνού (video).

Ακολούθως σας παραθέτουμε τηλεοπτική συνέντευξη του γνωστού ομοτίμου καθηγητού του Πανεπιστημίου Αθηνών, π. γεωργίου Μεταλληνού, σχετική με το φλέγον θέμα

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα Απόκρυφα Ευαγγέλια – π. Γεωργίου Μεταλληνού (video).

Η ανατροφή των παιδιών κατά τον Ιερό Χρυσόστομο (Α’) – ηχογραφημένη ομιλία του π. Μακαρίου, Γέροντος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών (αρχείο ήχου, mp3).

Ακολούθως σας παραθέτουμε ηχογραφημένη ομιλία του π. Μακαρίου, Γέροντος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών Αττικής, με

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ανατροφή των παιδιών κατά τον Ιερό Χρυσόστομο (Α’) – ηχογραφημένη ομιλία του π. Μακαρίου, Γέροντος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών (αρχείο ήχου, mp3).

Πατριάρχης Σερβίας, Ειρηναίος: Είναι νωρίς για την επίσκεψη του Πάπα στη Σερβία (video)».

Τι είπε για την σχισματική εκκλησία των Σκοπίων και την απόφασή της να ενταχθεί στο Πατριαρχείο της Βουλγαρίας… Δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να επισκεφθεί τη Σερβία ο πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, εκτιμά ο πατριάρχης των Σέρβων, Ειρηναίος. Ο … Συνέχεια

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video) | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πατριάρχης Σερβίας, Ειρηναίος: Είναι νωρίς για την επίσκεψη του Πάπα στη Σερβία (video)».

Ομιλία στα Άγια Θεοφάνεια – μακαριστού Μητροπ. Νικοπόλεως και Πρεβέζης, Μελετίου Καλαμαρά (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Ακούστε το επόμενο κείμενο, όπως αυτό «δημοσιεύθηκε» στο 168-ο τεύχος (Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου του 2017) του ηχητικού περιοδικού μας, Ορθόδοξη Πορεία.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ομιλία στα Άγια Θεοφάνεια – μακαριστού Μητροπ. Νικοπόλεως και Πρεβέζης, Μελετίου Καλαμαρά (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).