Κυριακή ΙΑ’ Ματθαίου: Η παραβολή του χρεοφειλέτου των μυρίων ταλάντων – ηχογραφημένη ομιλία του Μακαριστού Αρχιμ. Αθανασίου Μυτιληναίου (αρχείο ήχου, mp3).

Κυριακή ΙΑ' Ματθαίου

Ακολούθως σας παρουσιάζουμε ηχογραφημένη ομιλία του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Αθανασίου Μυτιληναίου αναφερομένη στην Ευαγγελική Περικοπή της ΙΑ’ Κυριακής της περιόδου του Ευαγγελιστού Ματθαίου, με τίτλο: «Η παραβολή του χρεοφειλέτου των μυρίων ταλάντων».

Ο Μακαριστός Αρχιμανδρίτης π. Αθανάσιος Μυτιληναίος, Καθηγούμενος της Ι. Μ. Κομνηνείου- Στομίου Λαρίσης, υπήρξε ένας από τους πιο διακεκριμένους και δημοφιλέστερους Ορθόδοξους ομιλητές του 20ου αιώνος. Ο λόγος του ήταν πάντοτε μεστός, προσεγμένος, επιστημονικός αλλά συνάμα κατανοητός και προσιτός, ακόμη και για τους πλέον απλοϊκούς ακροατές του. Όντως μπορεί να χαρακτηριστεί ως θεολογικός και πεφωτισμένος ομιλιτής, αφού έθρεψε και τρέφει πλήθη πνευματικά πεινασμένων ανθρώπων. Εκτός από τον θησαυρό των εκατοντάδων ομιλιών του, ας έχουμε και την ευχή του.

Κυριακή ΙΑ’ Ματθαίου: Η παραβολή του χρεοφειλέτου των μυρίων ταλάντων – ηχογραφημένη ομιλία του Μακαριστού Αρχιμ. Αθανασίου Μυτιληναίου.mp3

Παράβαλε και:
Κυριακή ΙΑ. Ματθαίου: η Ευαγγελική Περικοπή της Θ. Λ., Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Ομιλία εις την Παραβολήν του τα μύρια τάλαντα.
Κυριακή ΙΑ. επιστολών: το Αποστολικόν Ανάγνωσμα της Θ. Λ., «Τί άραγε να είναι;», Λόγος του αειμνήστου Μητροπ. Νικαίας Γεωργίου Παυλίδου.
Κυριακή ΙΑ. Ματθαίου: Η παραβολή του άσπλαχνου δούλου – Ιερομ. Κοσμά του Δοχειαρίτου.

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.