Με δωρεά αρχιμανδρίτου της Ελλαδικής εκκλησίας έγινε το πρώτο Ορθόδοξο Πανεπιστήμιο στη Μαδαγασκάρη! – Αρχιμ. Μάρκου Θεοδόση.

Την Τετάρτη, 3-ις Ιουνίου του 2015, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, αναχώρησε αεροπορικώς για την Manakara της Μαδαγασκάρης, όπου τον υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης και πλήθος κόσμου. Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος επισκέφθηκε τα γραφεία του περιφερειάρχου, όπου απηύθυνε λόγο πνευματικό στους ανθρώπους της περιοχής, τους οποίους προέτρεψε να έχουν υπομονή και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στις δύσκολες συνθήκες που ζούν, καθ’ οτι οι άνθρωποι τρέφονται απο τα αγαθά της φύσης, που παράγει την σπανιώτερη χλωρίδα και πανίδα στον κόσμο.

Στον κατάμεστο Ορθόδοξο Ναό της Αγίας Τριάδος της περιοχής Manakara, τα παιδιά και ο λαός υποδέχθηκε τον Πατριάρχη με δοξολογία, όπου και προσέφεραν στον Μακαριώτατο παραδοσιακά χειροποίητα δώρα.

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με τα εγκαίνια ττου πρώτου Ορθόδοξου πανεπιστημίου της Μαδαγασκάρης, το οποίο τελεί υπο την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μαδαγασκάρης. Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού. Παρόντες ήταν ο εκπρόσωπος της Βουλής της Μαδαγασκάρης, ο Δήμαρχος της Mankara, ο περιφερειάρχης της περιοχής, ο οικείος Μητροπολίτης, κληρικοί της Μητροπόλεως και ο λαός της Manakara. Ο Μακαριώτατος μίλησε με στοργή και αγάπη στον κόσμο, λέγοντας οτι αυτή η σχολή θα είναι για τα παιδιά της Manakara, τα οποία είναι το μέλλον της χώρας. Επίσης εξέφρασε την ευχή να δημιουργηθούν και άλλα φιλανθρωπικά – επιμορφωτικά ιδρύματα, για το καλό αυτού του τόσου φτωχού τόπου.

Απευθυνόμενος στον π. Απόστολο ευχήθηκε και εδω να ανθίσει ενα μοναστικό κέντρο αγάπης και προσφοράς στους ανθρώπους. Τα μάτια δάκρυσαν οταν άκουσαν τον Εθνικό Υμνο της Ελλάδος, βλέποντας να υψώνεται η Ελληνική σημαία. Το Πανεπιστήμιο αποτελεί δωρεά του Αρχιμανδρίτου π. Κυριακού Τσολάκη απο την Καρδίτσα, για τον οποίον με ευγνωμοσύνη μίλησε ο Πατριάρχης! Η Manakara είναι μια πόλις στην παραλία του Ινδικού ωκεανού.

Η/Υ ΠΗΓΗ:
Ιερό Βήμα.gr: 06 Ιουνίου 2015.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.