Ο Μητροπολίτης Χίου με την «Αποστολή» στους μετανάστες.

Σε ανθρωπιστική παρέμβαση που συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση πολύ σημαντικών προβλημάτων με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι χιλιάδες μετανάστες που συνωστίζονται καθημερινά στη Χίο, προχώρησε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την αμέριστη και συνεχή οικονομική στήριξη του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities – IOCC. Σε στενή συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών και τις τοπικές αρχές, κλιμάκιο της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, σε επιτόπια επίσκεψή του, κατέγραψε τις πλέον επείγουσες ανάγκες που αντιμετωπίζει το νησί σχετικά με τη φύλαξη-στέγαση των μεταναστών όπως επίσης, και τις συνθήκες διαμονής των ίδιων των μεταναστών λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την αδυναμία των Αρχών – λόγω κρίσης – να ανταποκριθούν και την αναγκαιότητα τήρησης των συνθηκών υγιεινής και καθαριότητας στους χώρους φιλοξενίας των μεταναστών.

Σ’ αυτό το πλαίσιο η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» , προχώρησε στην:

πλήρη αποκατάσταση των υδραυλικών εγκαταστάσεων και αντικατάσταση ειδών υγιεινής στους οικίσκους του παλιού Κέντρου Ταυτοποίησης και Κράτησης Μεταναστών – Μερσινίδι Χίου.

Παροχή και εγκατάσταση 5 κινητών ντουζιέρων στο νέο Κέντρο Ταυτοποίησης και Κράτησης Μεταναστών – Μερσινίδι Χίου.

Διανομή 1.700 πακέτων προσωπικής υγιεινής διαφορετικά για άνδρες, γυναίκες και μωρά.

Διανομή 200 παιδικών τσαντών με γραφική ύλη και είδη ζωγραφικής.

Ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και την «Αποστολή» και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, σε καθημερινή βάση, οι μετανάστες σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων ανθρώπων, που βρίσκουν καταφύγιο στην Χίο, αναζητώντας έτσι μια δίοδο για ένα καλύτερο αύριο. Περισσότερο από ποτέ η Εκκλησία μας, αναγνωρίζοντας αυτές τις δυσκολίες, με την συγκεκριμένη προσφορά της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», επιχειρεί να καλύψει ένα μικρό αλλά σημαντικό μέρος αυτών των αναγκών, προσφέροντας χαμόγελα σε εκατοντάδες ανθρώπινες ψυχές. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε».

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας ευχαρίστησε το Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό International Orthodox Christian Charities – IOCC και πρόσθεσε: « Το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και στο επίκεντρο του προβλήματος είναι τα νησιά του Αιγαίου. Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κατέγραψε τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά χιλιάδες μετανάστες, που κάτω από άθλιες συνθήκες φτάνουν στην Χίο και σήμερα προχώρησε σ’ αυτή την προσφορά που επιχειρεί να καλυτερεύσει την καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων. Όλοι μαζί ας ενώσουμε, επιτέλους, τις προσπάθειές μας και ας δείξουμε την ανθρωπιά μας. Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» θα συνεχίσει να προσφέρει σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας και φυλής γιατί αυτή η προσπάθεια έχει ευθύνη, συνέπεια και προπαντός αγάπη».

Η/Υ ΠΗΓΗ:
Πρόναος – Ecclesia Report: πληροφοριακό δελτίο.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)
Τεύχος 781, 19 Ιουνίου 2015

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.