Πάτρα: «Μανούλα η κοιλίτσα μου φωνάζει, πεινάω»! Τραγικές ιστορίες με θύματα μικρά παιδιά στην Ελλάδα της κρίσης! – Γιάννη Γεωργόπουλου.

Απίστευτες καταστάσεις καταγράφονται καθημερινά στην Πάτρα της κρίσης, με θύματα και παιδιά οικογενειών, τα οποία ακούνε και βιώνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς τους. Τελευταίο περιστατικό η καταγραφή από παιδοψυχολόγο και παιδοψυχίατρο σε Δημόσιο νοσοκομείο της Πάτρας, που αφορά σε εμφάνιση κατάθλιψης από επτάχρονο κοριτσάκι το οποίο ζει μέσα σε συνθήκες φτώχειας, με τους γονείς του πολλές φορές να αδυνατούν ακόμα και να εξασφαλίσουν τροφή. Το περιστατικό είναι επίσημα καταγεγραμμένο και στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο παίδων της Πάτρας. Την ίδια ώρα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία , δεκάχρονη η οποία έχει μια ακόμα αδελφή, με τους γονείς της να εργάζονται στο δημόσιο, αλλά μετά τις περικοπές στους μισθούς να έρχονται αντιμέτωποι ακόμα και με τον κίνδυνο πλειστηριασμού του σπιτιού που είχαν πάρει με δάνειο, εμφάνισε νευρική ανορεξία, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η δεκάχρονη παρακολουθείται από ψυχολόγο και άλλους γιατρούς.

Στα περιστατικά, με θύματα παιδιά – λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει ολοένα και περισσότερες οικογένειες –, εντάσεται και αυτό που έκπληκτοι είδαν και άκουσαν πριν από λίγα εικοσιτετράωρα εθελοντές που ασχολούνται με τη συγκέντρωση και παράδοση τροφίμων, καθώς και άλλων αναγκαίων ειδών σε άπορες οικογένειες. Κατά την επίσκεψή τους λοιπόν σε σπίτι οικογένειας, έντρομα άκουσαν μια εξάχρονη να φωνάζει πριν καν μπουν μέσα στο σπίτι «μανούλα η κοιλίτσα μου φωνάζει, πεινάω!

Η/Υ ΠΗΓΗ:
PatrasTimes.gr: 26 Ιουνίου 2015.)

Κατηγορίες: Άρθρα, Ιστορικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.