Αναστάσιμοι ύμνοι της Κυριακής του βαρέως ήχου – Υμνολογική εκλογή του βαρέως ήχου.

Κατέλυσας τω Σταυρώ σου τον θάνατον. Ηνέωξας τω Ληστή τον Παράδεισον. Των Μυροφόρων τον θρήνον μετέβαλες, και τοις σοίς Αποστόλοις κηρύττειν επέταξας, ότι ανέστης Χριστέ ο Θεός, παρέχων τω κόσμω το μέγα έλεος.

Με το σταυρικό Σου πάθος και τον θάνατό Σου κατέλυσες το κράτος του θανάτου και άνοιξες για τον μετανοημένο ληστή τον παράδεισο. Τον θρήνο των μυροφόρων τον μετέβαλες σε χαρά και διέταξες τους Αποστόλους Σου να κηρύξουν την ανάστασή Σου σε όλον τον κόσμο. Και όλα αυτά διότι αναστήθηκες εκ των νεκρών και χάρισες στον κόσμο το μέγα Σου έλεος.

Δόξα… και νύν… Θεοτοκίον
Ως της ημών Αναστάσεως θησαύρισμα, τους επί σοί πεποιθότας Πανύμητε, εκ λάκκου και βυθού πταισμάτων ανάγαγε’ σύ γάρ τους υπευθύνους τη αμαρτία, έσωσας τεκούσα την σωτηρίαν. Η πρό τόκου Παρθένος, και εν τόκω Παρθένος, και μετά τόκον πάλιν ούσα Παρθένος.

Ολους όσοι προσφεύγουν σε Σένα, Θεοτόκε πανύμνητε,επειδή είσαι το κεφάλαιο και η εγγύηση για την ανάστασή μας, σήκωσέ τους από τον λάκκο και τον βυθό των αμαρτημάτων και φέρε τους πάλι στο φως, διότι Συ όλους όσοι ήταν υπεύθυνοι για την αμαρτία τους τους έσωσες αφού έφερες στον κόσμο την σωτηρία, που είναι ο Χριστός, Συ που ήσουν πριν από τον τόκο Παρθένος και κατά τον τόκο Παρθένος και μετά τον τόκο και πάλι είσαι Παρθένος.

Πατήστε εδώ για να «κατεβάσετε» ολόκληρη την υμνολογική εκλογή μας, σε rar μορφή.

Κατηγορίες: Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.