Μετάδοση Ιερών Ακολουθιών στο orp.gr, από 23 Απριλίου (Σ. του Λαζάρου) έως και 01 Μαϊου (Κ. του Πάσχα) 2016.

Αγαπητοί επισκέπτες του orp.gr!

Στα πλαίσια των διαδικτυακών αναμεταδόσεων των Ιερών Ακολουθιών από τον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χρυσοσπηλαιωτίσσης Αθηνών, πρόκειται, συν Θεώ, να αναμεταδοθούν την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα από 23 Απριλίου (Σάββατο του Λαζάρου) έως και την Κυριακή του Αγίου Πάσχα, 01 Μαϊου του 2016, οι εξής ακολουθίες:

Ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία, το Σάββατο του Λαζάρου, 23 Απριλίου 2016, στις 06,30 (ώρα Ελλάδος).

Ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαϊων, 24 Απριλίου 2016, στις στις 6,30 (ώρα Ελλάδος) το απόγευμα.

Η πρώτη Ακολουθία του Νυμφίου, την Κυριακή 24 Απριλίου του 2016, στις 19 (ώρα Ελλάδος) το απόγευμα.

Οι ώρες και η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, την Μεγάλη Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016, στις 6,30 (ώρα Ελλάδος).

Η δευτέρα Ακολουθία του Νυμφίου, την Μεγάλη Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016, στης 19 (ώρα Ελλάδος).

Η τρίτη Ακολουθία του Νυμφίου, την Μεγάλη Τρίτη, 26 Απριλίου 2016, στης 19 (ώρα Ελλάδος).

Η Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος την Μεγάλη Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016, στις 19 (ώρα Ελλάδος).

Ο Εσπερινός της Μεγάλης Παρασκευής και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, την Μεγάλη Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016, στις 6,30 (ώρα Ελλάδος).

Η Ακολουθία των Αχράντων Παθών του Κυρίου, την Μεγάλη Πέμπτη 28 Απριλίου 2016, στις 18,30 (ώρα Ελλάδος).

Η Ακολουθία των Βασιλικών Ωρών και της Αποκαθηλώσεως (Εσπερινού του Μεγάλου Σαββάτου), την Μεγάλη Παρασκευή 29 Απριλίου 2016, στις 08 περίπου (ώρα Ελλάδος).

Η Ακολουθία του Επιταφίου (όρθρου του Μεγάλου Σαββάτου), την Μεγάλη Παρασκευή 29 Απριλίου 2016, στις 19 (ώρα Ελλάδος).

Ο Εσπερινός του Πάσχα και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, το Μεγάλο Σάββατο, 30 Απριλίου 2016, στις 6,30 (ώρα Ελλάδος).

Οι Ακολουθίες: Του Μεσονυκτικού, του όρθρου και της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής του Πάσχα, από τις 23 του Μεγάλου Σαββάτου, 30 Απριλίου 2016 και εξής (ώρα Ελλάδος).

Για την σωστή λειτουργία – λήψη της αναμεταδόσεως, θα πρέπει να έχετε πάντα ενεργοποιημένο και αναβαθμισμένο το
ADOBE FLASH PLAYER !

(For the proper and safe operation of the Re-Transmission, you should always keep your ADOBE FLASH PLAYER ON POWER and updated!)

Σκοπός μας είναι η, κατά το δυνατόν, εντονότερη σχέση των επισκεπτών του ιστοχώρου μας με την Ορθόδοξη Λατρεία και η παρουσίαση στο ακροαματικό διαδικτυακό κοινό της ζώσης λατρευτικής Παραδόσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Η Λατρεία μας άλλωστε, ήταν ανέκαθεν ένας απλός και εύληπτος τρόπος με τον οποίο η Ορθοδοξία προσέγγιζε τον κόσμο.

Ας σημειωθεί πάντως, πως η απλή ακρόαση των Ιερών Ακολουθιών δεν υποκαθιστά την φυσική μας παρουσία στους Ιερούς μας Ναούς.

Ζητούμε πάντως συγνώμη εκ των προτέρων για τα τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν κατά τις αναμεταδόσεις αυτές. Ελπίζουμε δε, πως με την άοκνη εργασία και επαγρύπνηση των συνεργατών μας, θα μπορούμε να τα αντιμετωπίζουμε.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον εφημέριο και το Εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Χρυσοσπηλαιωτίσσης των Αθηνών, για την παροχή της άδειας της αναμεταδόσεως που μας παρέσχον.

Ελπίζουμε πως, συν Θεώ, και αυτό μας το εγχείρημα θα αποβεί προς Δόξαν Θεού και ωφέλιμο για όλους μας.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιερές Ακολουθίες, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.