Πέραν των χιλίων περιπτώσεων κακοποίησης παιδιών απέκρυψε από τις αρχές της Αυστραλίας η εταιρία Σκοπιά των «μαρτύρων του Ιεχωβά»!

Σαν «μάρτυρες του Ιεχωβά» 1

Περισσότερες από 1000 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που χρονολογούνται εδώ και τουλάχιστον 60 χρόνια δεν κατήγγειλε στην αστυνομία η «Εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά» στην Αυστραλία, όπως ειπώθηκε ενώπιον κυβερνητικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους της.
Η Αυστραλιανή Βασιλική Επιτροπή για τις Θεσμικές Αντιδράσεις στη Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών, η οποία συστάθηκε το 2013 εν μέσω καταγγελιών για συστηματικές σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Αυστραλία, έχει ευρεία δικαιοδοσία για να ερευνήσει ανάλογες υποθέσεις σε θρησκευτικές και κοσμικές οργανώσεις.
Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας σχετικά με τις ενέργειες της «Εκκλησίας των Μαρτύρων του Ιεχωβά», ο Άνγκους Στούαρτ, ανώτερος Σύμβουλος της Επιτροπής, δήλωσε «ενώπιον της Βασιλικής Επιτροπής ότι θα κατατεθούν στοιχεία, από τα οποία θα προκύπτει ότι από τους 1006 φερόμενους ως δράστες παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης που αναγνωρίστηκαν από την «Εκκλησία» από το 1950, ούτε ένας δεν καταγγέλθηκε από αυτήν στις αρχές».
«Αυτό υποδηλώνει ότι πρόκειται για πρακτική των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» να αποκρύπτουν τις πληροφορίες που αφορούν τα αδικήματα για παιδική σεξουαλική κακοποίηση και να μην τις καταγγέλουν στην αστυνομία ή στις άλλες αρμόδιες αρχές».
Η «Εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά», η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ, αριθμεί περίπου οκτώ εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως. Στην Αυστραλία υπάρχουν περίπου 68.000 μέλη, σύμφωνα με τον Στούαρτ.
Παρότι η Εταιρία Σκοπιά διέγραψε 401 μέλη της έπειτα από εσωτερικές ακροαματικές διαδικασίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, επέτρεψε σε 230 από αυτά να επιστρέψουν στους κόλπους της, είπε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters-Ναυτεμπορική

Δημοσιεύτηκε στο Ενημερωτικόν Δελτίον της Ιεράς Μονής Τροοδιτίσσης δια θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας, «Ενημέρωσις», Αρ. Τεύχους: 25-30, Φεβρουάριος-Ιούλιος 2016

Κατηγορίες: Άρθρα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.