Για τη βλασφημία των θείων.

%ce%a4%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%85%ce%bc%ce%af%ce%b1-2

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέσα «στα μέτρα που οφείλει να λαμβάνει η Πολιτεία για την πλήρη κατοχύρωση της ελευθερίας της έκφρασης» προωθεί νομοσχέδιο και για την αποποινικοποίηση της βλασφημίας των θείων. Επειδή, όπως ίσχυρίζονται οι εμπνευ­στες του νομοσχεδίου, δεν διακρίνεται η έννοια του εγκλήματος στη βλασφημία, παύει αυτή να είναι έγκλημα. Δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του Θεού όσοι νομιμοποιούν ένα τέτοιο αηδιαστικό και βάναυσο έγκλημα, όπως είναι η βλασ­φημία. Ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να διακρίνουν έγκλημα, επειδή δεν μπορούν να αποδείξουν την ύπαρξη Θεού ή δεν έχουν σχετικές εμπειρίες. «Δεν έχουν σκεφτεί ποτέ πόσο μπορεί να προσβληθεί και να πληγωθεί (αλλά και να αντιδράσει) ένας πιστός ακούγοντας αθλιότητες εναντίον των ιερών και των οσίων του» («Δημοκρατία» 22 και 25-7-2016).

Ο νομομαθής Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ δήλωσε (25-7-2016) ότι με την αποποινικοποίηση της βλασφημίας, οδηγούμαστε «στο τραγικό έγκλημα της αποσαθρώσεως της κοινωνικής συνοχής… Με τις προβλέψεις του ποινικού μας νομοθέτου (βάσει του ισχύοντος Συντάγματος) δεν προστατεύεται ο Θεός, αλλά το έννομο αγαθό της κοινωνικής συνοχής και η δημοκρατική ευστάθεια της χώρας, διότι το πρόσωπο του κάθε συνανθρώπου μας που θρησκεύεται ταυτίζεται και συγκροτείται πνευματικά με την θρησκευτική του παραδοχή. Και κατά ταύτα η κακόβουλος βλασφημία του θείου συντελεί στην διάλυσιν της κοινωνικής συνοχής και ο­δηγεί στην κακουργηματικήν αυτοδικίαν». Θα παίρνουν δηλαδή τον νόμο στα χέρια τους οι πιστοί! Και θα καταντήσουμε ζούγκλα.

Εάν δεν τιμωρείται λόγου χάριν αυτός που υβρίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή τον Πρωθυπουργό της χώρας, δεν προσβάλλεται το κράτος; Δεν κινδυνεύει η συνοχή της κοινωνίας;

Θα τρίζουν τα κόκκαλα των προγόνων μας, που έχυσαν το αίμα τους «για του Χριστού την Πίστη την αγία και της Πατρίδος την ελευθερία», αν ψηφισθεί αυτός ο νόμος• εξάλλου καλό είναι να το γνωρίζουμε ότι ο αιώνιος και αλάθητος λόγος του Θεού και συγκεκριμένα το εξαίρετο θεόπνευστο βιβλίο «Σοφία Σολο­μώντος» γράφει ότι ο Κύριος «ουκ αθωώσει βλάσφημον» (α 6). Χρειάζεται λοιπόν προσοχή στο στόμα μας και μετάνοια.

Η/Υ ΠΗΓΗ:
Αδελφότις Θεολόγων ο Σωτήρ

Σημείωσις του orp.gr:

Ας μας επιτραπεί να επισημάνουμε πως η Ελληνική πολιτεία, επιτρέποντας ή καλύτερα αδιαφορώντας για την ύπαρξη της βλασφημίας κατά των Θείων, ουσιαστικά αδιαφορεί για την πίστη των υπηκόων της και συνεπώς, μοιάζει να υποτιμά βάναυσα την προσωπικότητά τους, αφού δεν θεωρεί καθήκον της να προστατεύσει μία από τις σημαντικότερες επιλογές ζωής του καθενός, όπως αυτή του θρησκεύματος!

Μήπως θέλουν να μας πουν διακριτικά πως μας βλέπουν μόνον ως αριθμούς ή ως φοροδοτικές μονάδες; Αν είναι έτσι, ας διαγράψουν από τους νομοθετικούς μας κώδικες κάθε αναφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα, διότι οι τέτοιου είδους αναφορές, καθίστανται πλέον κενό γράμμα!!!

Κατηγορίες: Άρθρα, Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.