Σύγχρονοι Βάνδαλοι…!

%ce%9b%ce%ad%ce%bb%ce%b1-%ce%9a%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b7-1

Ένα μήνυμα στιβαρό προς κάθε κατεύθυνση «στέλνει συντετριμμένη η κ. ­Λέλα Καραγιάννη, εγγονή της ηρωίδας της εθνι­κης αντίστασης, η προτομή της οποίας “αποκεφαλίστηκε” από αγνώστους (…) στον πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα» στην Αθήνα. «“Η γιαγιά μου είχε σταθεί υπερ­άνω ιδεολογικών διαφορών, είχε συνεργαστεί με όλες τις αντιστασιακές ομάδες”, υπενθυ­μίζει η κ. Καραγιάννη. “Όταν διέ­βλεπε την προοπτική της σύγκρουσης, τους τόνιζε ότι “είμαστε όλοι Έλληνες”.

(…) Η Λέλα Καραγιάννη ήταν αρχηγός της Αντιστασιακής Οργάνωσης Φυγάδευσης και Πληροφοριών “Μπουμπουλίνα” και μητέρα επτά παιδιών». Όμως «έπεσε στα χέρια της Γκεστάπο τον Ιούλιο του 1944 και εκτελέστηκε στις 8 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν από την απελευθέρωση, στο δάσος Χαϊδαρίου» («Καθημερινή» 28-9-2016).

Θλίψη και αγανάκτηση αισθάνεται κάθε ελληνική ψυχή για την προκλητική βεβήλωση της μνήμης μιας εξαιρετικής ηρωίδας, όπως η περίφημη Λέλα Καραγιάννη, και μάλιστα καθώς πλησίαζε η εθνική επέτειος του «ΟΧΙ». Δυστυχώς τα περιστατι­κα βανδαλισμού εναντίον προτομών και αγαλμάτων στην πρωτεύουσα της Χώρας μας ολοένα και πληθύνονται. Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση, η οποία μαρτυρεί την έκπτωση και περιφρόνηση των εθνικών ιδεωδών που έθρεψαν και στήριξαν αλλεπάλληλες γενιές Ελλήνων. Είμαστε βέβαιοι ότι το παραπάνω γεγονός και τα παρόμοιά του αποτελούν καρπούς της κατά τις τελευταίες δεκαετίες «μοντέρνας» διαπαιδαγωγήσεως της νεολαίας μας.

Η απορία μας είναι: Τι πρέπει να γίνει για την αναχαίτιση αυτού του κακού; Αρκεί μία δη­μόσια διαμαρτυρία για να συγκινηθούν και να λάβουν μέτρα αυτοί που μας κυβερνούν; Φοβούμαστε ότι φωνάζουμε «εις ωτα μη ακουόντων»!

Η/Υ ΠΗΓΗ:
Αδελφότις Θεολόγων ο «Σωτήρ»

Κατηγορίες: Άρθρα, Ιστορικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.