«Αντισταθείτε»!

«Συγκλόνισε τους πιστούς με τον λόγο του, κατά την περιφορά των Επιταφίων στην Καλαμαριά, ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, καλώντας τους Έλληνες να αντισταθούν σε όσους οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση.

«Μη φοβάσθε, αντισταθείτε! Τούτη η λιτανεία δεν είναι μόνο θρησκευτική πομ­πη• μεταβάλλεται, επειδή το θέλουν οι καιροί, σε πράξη αντίστασης σε ο­σους θέλουν να ισοπεδώσουν την πατρίδα μας, σε όσους θέλουν να αλλοιώσουν το ελληνορθόδοξο φρόνημα της αντίστασης, σε όσους θεωρούν ότι είμαστε μετοχές στα δικά τους χρηματιστήρια και μπορούν να μας παίζουν στα ζάρια…

Όχι, αδελφοί μου! Το οφείλουμε στους παππούδες και στις γιαγιάδες μας που άφησαν τα κόκκαλά τους στον Πόντο, στη Μικρά Ασία, στην Ανατολική Θράκη και στην Κωνσταντινούπολη, στην Άνω Μακεδονία και στη Βόρειο Ήπειρο, στους προγόνους μας που έχυσαν αίμα για να διατηρηθεί το ελληνορθόδοξο φρόνημά μας ψηλά…

Πρέπει να αντισταθούμε, γιατί ο ελληνικός κόσμος δεν πρέπει να εκλείψει. Οφείλουμε να παραδώσουμε πατρίδα ελεύθερη, Ορθόδοξη, με εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία… Σ’ αυτόν τον τόπο νοικοκύρηδες είναι ο Χριστός και η Παναγία, όχι Αμερικανοί, Ρώσοι, Γερμανοί ή Γάλλοι… Ας χάσουμε τον χρυσό, τον Χριστό να μη χάσουμε! Γι’ αυτό επιστροφή στον Χριστό και στις ρίζες των προγόνων μας!… Ψηλά τα λάβαρα, ψηλά τις καρδιές!… Δεν υποκύπτουμε, παλεύουμε και αγωνιζόμαστε κρατώντας στο ένα χέρι τον Σταυρό και στο άλλο τη γαλανόλευκη».

Απευθυνόμενος στους νέους, εξαπέλυσε επίθεση στους πολιτικούς που ο­δη­γησαν την Ελλάδα στην εξαθλίωση, λέγοντας ότι «κανείς από αυτούς που έφεραν την Ελλάδα σε αυτό το χάλι δεν τόλμησε να βγει δημόσια και να πει συγγνώμη». Ζήτησε ο ίδιος συγγνώμη και πρόσθεσε: «Αναλάβετε εσείς τις τύχες της Πατρίδας, έχοντας πίστη στον Χριστό και αγάπη στην πατρίδα. Εύχομαι να ακουστούν οι προσευχές όλων μας, και όπως λέμε «Χριστός Ανέστη», σύντομα να πούμε και «Ελλάς Ανέστη!»»
(«Δημοκρατία» 19-4-2017).

Ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας με τη γεμάτη πίστη και ιερό ενθουσιασμό φωνή του Σεβασμιωτάτου και παρακαλούμε ταπεινά τον Νικητή του θανάτου Κύριο των Δυνάμεων, να βοηθήσει την πατρίδα μας να πάρει την οδό της αληθινής μετανοίας, ώστε σύντομα μαζί με το «Χριστός Ανέστη» να αντηχεί και η επωδός «Και η Ελλάς Ανέστη»!

Η/Υ ΠΗΓΗ:
Αδελφότις Θεολόγων ο «Σωτήρ»

Κατηγορίες: Άρθρα, Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.