Αντίσταση στη νέα δικτατορία!

Μήνυση για διανομή φυλλαδίου με ομοφοβικό περιεχόμενο κατατέθηκε σε βάρος Θεολόγου που διδάσκει σε Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ξάνθης. Στο φυλλάδιο η ομοφυλοφιλία παρουσιάζεται ως ασθένεια και διαταραχή. Η μήνυση έχει κατατεθεί στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛΛΑΣ και έχει διαβιβασθεί αρμοδίως στις διωκτικές αρχές της Ξάνθης, προκειμένου να ενεργήσουν. Την έχουν καταθέσει το Ελληνι­κο Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελ­σίνκι, το Τμήμα Σεξουαλικού Προσανατολισμού και Ταυτότητας Φύλου του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, η Πολύχρωμη Πολυπολιτισμική Ομπρέλα Ξάνθης και το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας Athens Pride»
(«Enikos.gr» 25-4-2017).

Ιδού η νέα δικτατορία!

Θυμίζει στη χειρότερη έκδοσή τους τα λόγια αειμνήστου πολιτικού ανδρός που έλεγε στους πολιτικούς του αντιπάλους: «Δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε»! Και λέμε στη χειρότερη έκδοσή τους, διότι τώρα δεν αρκούνται οι νέοι δικτατορίσκοι σε λεκτικούς αφορισμούς, αλλά απειλούν με μηνύσεις και δικαστήρια.

Και ποιό είναι το έγκλημα του Θεολόγου, ώστε να τον οδηγούν στο Δικαστήριο; Είναι το ότι είπε τα αυτονόητα• ότι δηλαδή «η Ορθόδοξη πίστη βλέπει τον ομοφυλοφιλικό προσανατολισμό ως διαταραχή και ασθένεια, θεωρεί τις ομοφυλοφιλικές πράξεις αμαρτωλές».

Προτρέπει σε βία κατά των ομοφυλόφιλων; Κάθε άλλο! Τι γράφει; «Η Ορθόδοξη πίστη βέβαια μας προσ­ανατολίζει στο να απορρίπτουμε κάθε ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον αυτών των ανθρώπων. Στηλιτεύουμε την αμαρτία και όχι τον αμαρτωλό… Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι με το να είμαι ετεροφυλόφιλος δεν με κάνει αναμάρτητο, ούτε αυτόματα «καλό χριστιανό». Ο καλός Θεός περιμένει απ’ όλους μας την μετάνοιά μας».

Λόγια άξια επαίνου για τη νηφαλιότητά τους, το πνεύμα αγάπης και συμπάθειας που τα διατρέχει και την προτροπή για μετάνοια όλων μας, αφού όλοι αμαρτωλοί ει­μαστε. Ο Θεολόγος θα έπρεπε να επαινεθεί. Αντί γι’ αυτό οδηγείται στα Δικαστήρια. Τέτοια φρικτή λογοκρισία θα την ζήλευαν και ο Ροβεσπιέρος και ο Στάλιν και ο Εμβέρ Χότζα στις πιο μαύρες ημέρες της ιστορίας!

Κι όμως τέτοια λογοκρισία έχει επιβληθεί σε περίοδο δημοκρατίας στην πιο ελεύθερη χώρα του κόσμου. Και οι πάλαι ποτέ πολέμιοι της δικτατορικής λογοκρισίας σιωπούν και αυτολογοκρίνονται, επιβάλλουν οι ίδιοι λογοκρισία στα λόγια τους, από φόβο μήπως προκαλέσουν την επιθετικότητα των υποστηρικτών της διαστροφής.

Θα σιωπήσουν και οι συνδικαλιστικοί φορείς των εκπαιδευτικών; Και η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων; Και οι Σύλλογοι των γονέων; Και οι Ποιμένες της Εκκλησίας; Και η Ιερά Σύνοδος; Εμείς παρακαλούμε τον αγωνιστή Θεολόγο να μας καλέσει μάρτυρες υπερασπίσεώς του σε τυχόν δίκη εις βάρος του. Αυτό θα είναι ύψιστη τιμή για μας!

Η/Υ ΠΗΓΗ:
Αδελφότις Θεολόγων ο Σωτήρ:

Κατηγορίες: Άρθρα, Ιστορικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.