«Καλέ, τους τρόμαξες!».

Ήταν αναμενόμενο ότι, από την ώρα που ψηφίσθηκε ο νόμος για το «Σύμφωνο συμβίωσης» των ομόφυλων ζευγαριών τις ημέρες των Χριστουγέννων του 2015, θα φθάναμε αργά ή γρήγορα στο κατάντημα της 9ης Μαΐου του 2018, οπότε 161 βουλευτές με την ψήφο τους νομιμοποίησαν την αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια.

Το θλιβερό στην όλη αυτή υπόθεση είναι ότι ο νέος νόμος παρουσιάζεται ως πρόοδος, ενώ αυτοί που αντιδρούν χαρακτηρίζονται ως οπισθοδρομικοί. Πραγματοποιείται έτσι ο φοβερός λόγος της Αγίας Γραφης γι’ αυτούς που ονομάζουν το φως σκοτάδι και το σκοτάδι φως: «Ουαί οι λέγοντες το πονηρόν καλόν και το καλόν πονηρόν, οι τιθέντες το σκότος φως και το φως σκότος» (Ησ. ε 20).

Θα θέλαμε να πούμε στους κυρίους βουλευτές που ψήφισαν τον θλιβερό νόμο: Κύριοι, σκεφθείτε τι θα πει η Ιστορία! Όμως θυμηθήκαμε ότι, όταν σε μια δίκη – παρωδία του κομμουνιστικού καθεστώτος ο συνήγορος απευθυνόμενος στους δικαστες επικαλέσθηκε την ιστορία, ο Σολζενίτσιν που εκθέτει το περιστατικό στο μεγαλειώδες έργο του «Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ» έγραψε με πικρό χιούμορ: «Καλέ, τους τρόμαξες! Η Ιστορία θα ξεχάσει, απλουστατα, και δεν θα πει τίποτα!»

Καταλάβαμε λοιπόν πως ήταν μάταιο να απευθύνουμε οποιοδήποτε τέτοιο ερώτημα, θα υπογράψουμε όμως τη δήλωση ενός βουλευτού, ο οποίος μίλησε για «λογική παράνοιας» και τόνισε: «Φοβόμαστε να πούμε αυτό που πιστεύουμε. Όχι εγώ. Γιατί φοβόμαστε ότι θα μας τρολάρουν και θα μας στολίσουν με χαρακτηρισμούς και θα μας μηνύσουν όπως με μήνυσε το παρατηρητήριο του Ελσίνκι. Είναι όνειδος να εκφράζεις την άποψή σου, αν δεν ταιριάζει με τη δική τους… τώρα πάμε σε θεσμοθέτηση αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια. Αμφισβητώ την καλή τους πρόθεση… Κινδυνεύει η συναισθηματική και ψυχική ασφάλεια των παιδιών».

Το αποτέλεσμα των δηλώσεών του; Κυριολεκτικά έπεσαν να τον κατασπαράξουν. Και πάντως επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η πικρή διαπίστωση ότι στον τόπο μας έχει πλέον επιβληθεί αόρατη δικτατορία του ομοφυλοφιλικού λόμπυ και ασκείται αυστηρή λογοκρισία στα πάντα! Αλλά ας συνεχίσουν το διατεταγμένο εργο τους οι επίορκοι βουλευτές μας. Ακόμη δεν ολοκληρώθηκε η συστηματικά και τεχνηέντως επιχειρούμενη διάλυση της οικογένειας και του έθνους. Δεν αμφιβάλλουμε, θα ακολουθήσει ύστερα από κάποιο διάστημα και η νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και η δυνατότητα υιοθεσίας.

Τι θα πει η Ιστορία; Αυτό που είπε και στη Σοβιετία. Όπου ένα καθεστώς εγκληματιών μετέτρεψε σε στάχτες μια απέραντη χώρα, εξοντώνοντας περίπου 60 εκατομμύρια ανθρώπους. Ώσπου κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος μέσα σε μια μόνη νύχτα…

«Ο ΣΩΤΗΡ» Τεύχος 2177, 15 Μαϊου 2018

Η/Υ ΠΗΓΗ:
«Ο ΣΩΤΗΡ»: 22 Μαϊου 2018

Κατηγορίες: Άρθρα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.