Ο όσιος Πορφύριος κάνει πλαστική επέμβαση με την ευχή του!.

Άλλο ένα περιστατικό που θυμάμαι είναι σχετικά με την μύτη μου. Εγώ πάντα έβλεπα στον καθρέπτη τη μύτη μου στραβή, αλλά δεν καταλάβαινα πού οφείλετο και από ποιο σημείο άρχιζε το στράβωμα αυτό. Το γεγονός δεν με απασχολούσε συνειδητά.

Κάποτε που είχα κρυώσει και ήμουν για μεγάλο διάστημα άρρωστη (συνέβαινε συχνά αυτό) πήγα σε έναν ωτορινολαρυγγολόγο και μου είπε ότι έχω σκολίωση στη μύτη και η μόνη θεραπεία είναι η εγχείρηση. Μου είπε ότι είναι πολύ απλή επέμβαση και δεν θα κρατήσει πολύ. Για να με πείσει για το σύντομο της επέμβασης μού αφαίρεσε στα γρήγορα δύο ελιές που είχα στον λαιμό και τραυματίζοντο συχνά όταν κουρευόμουν.

Όλα αυτά ήρθα και τα είπα στον Γέροντα κι εκείνος μου είπε:

– Αχ μωρέ σου ‘κοψε τις ελιές, θα γεμίσεις ολόκληρη.

Λέω:

-Γέροντα τώρα τι μπορώ να κάνω για να μη γεμίσω ολόκληρη;

Εκείνος τις σταύρωσε και ευχήθηκε. Πέντε χρόνια αργότερα κάτω από εντάσεις βγήκαν πάλι μερικές πολύ μικρές 4 ή 5 περιορισμένες στην περιοχή που ήταν κι οι άλλες. Φαίνεται πως η ευχή του τις περιόρισε.

Τώρα για την μύτη δεν μου είπε τι να κάνω. Αλλά εγώ εκείνη τη στιγμή σκέφθηκα «αφού με την ευχή του μου πέρασε η μέση μου, γιατί να μην μπορεί να γίνει το ίδιο και με την μύτη μου». Του λέω λοιπόν:

-Γέροντα να με πιάσετε εσείς εδώ, και έπιασα με το χέρι μου την μύτη μου, και θα γίνω καλά.

Θυμάμαι όταν τα έλεγα αυτά ήμουν στην είσοδο του καλυβιού […] κι ο Γέροντας ήταν ξαπλωμένος. Μου λέει λοιπόν:

– Δεν χρειάζεται, βάλε εσύ το χέρι σου.

Και έβαλα εγώ το χέρι μου κι ο Γέροντας ευχήθηκε. Έφυγα. Κάποια στιγμή μετά από ένα περίπου μήνα έπιασα το διάφραγμα και θαύμασα που είχε ισιώσει. Από τότε και μετά δε ξανακρύωσα όπως κρύωνα. Είχα γίνει καλά. 

Μαρτυρία όπως δημοσιεύεται στο βιβλίο «Θαυμαστά γεγονότα και συμβουλές του Γέροντος Πορφυρίου», των εκδόσεων η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος, Μήλεσι, 2016.

Η/Υ ΠΗΓΗ:
Πεμπτουσία.gr: 02 Ιουνίου 2020

Κατηγορίες: Θαυμαστά γεγονότα, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.