Σκοτεινές νύκτες – π. Λίβυος.

Θα υπάρξουν πολλές σκοτεινές νύχτες στη ζωή μας, όμως αυτές θα μας κάνουν να δούμε καθαρότερα το φως. Μπορεί να νιώσουμε την ανάσα του θανάτου αλλά μονάχα έτσι θα αναγεννηθούμε.

Την πιο οδυνηρή νύχτα στη ζωή μας, ο Θεός θα ανοίξει μία πόρτα στο φως και θα ανακαλύψουμε πολλές αλήθειες που είχαμε θάψει στο υπόγειο της ψυχής μας.

Εντελώς ξαφνικά θα δούμε τι πρέπει να αλλάξουμε, τι πρέπει πετάξουμε και να κρατήσουμε. Το σημαντικότερο, δεν θα δειλιάσουμε να κολυμπήσουμε προς το φως, δεν θα χαθούμε ξανά στα σκοτάδια μας, δεν θα θαφτούμε στο ψέμα και τα λάθη μας. Θα φωνάξουμε παρόν στην ζωή, κι ας μας πονάει.

Θα πούμε είμαι εδώ να με αντιμετωπίσω ακόμη και εάν χρειαστεί να πονέσω, να παλέψω, να κλάψω και πενθήσω. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία Ανάσταση δίχως Σταύρωση, κανένα χάρισμα δίχως δοκιμασία, καμία αληθινή αγάπη δίχως θυσία.

Ναι δεν είσαι ήρωας ούτε ηρωίδα, δεν είναι ανάγκη να είσαι τέλειος, ούτε παντοδύναμος, δεν πρέπει να τα ξέρεις όλα για να πέσεις στο νερό και να κολυμπήσεις. Κανείς δεν έμαθε κολύμπι στην στεριά, κανείς δεν έμαθε να ζει δίχως να πονέσει, κανείς δεν χάρηκε δίχως να δοκιμάσει και το δάκρυ.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι η ζωή έχει δοκιμασίες αλλά ότι δεν βρίσκουμε νόημα μέσα σε αυτές. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα μας αλλά ότι περιμένουμε να λυθούν για να ζήσουμε και να χαρούμε. Κι αυτό δεν θα γίνει ποτέ.

Σήμερα πρέπει να αναλάβεις και να παλέψεις για την χαρά. Και δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος ή να έχεις λύσει όλα τα θέματα σου για να πεις καλημέρα στην ζωή, για να δεις κάτι όμορφο και θετικό, για να δοξάσεις τον Θεό. Αντιθέτως, εάν αρχίζεις να δοξάζεις τον Θεό και να χαίρεσαι ακόμη και όταν δεν είναι όλα καλά διαμορφώνεις το πεδίο να αρχίσουν όλα να αλλάζουν προς το καλύτερο, γιατί κατα ένα μεγάλο μέρος η ζωή μας είναι το αποτέλεσμα των σκέψεων και των βαθύτερων πεποιθήσεων μας.

Οπότε, βγες από την φαντασίωση ότι υπάρχουν κάπου τέλειοι άνθρωποι και έλα στην πραγματικότητα, που μας λέει ότι υπάρχουν καθημερινοί άνθρωποι που πίστεψαν στον Θεό και σε αυτό που ο Θεός θέλησε να γίνουν, δηλαδή χαρούμενοι, ευτυχισμένοι, άνθρωποι που ζουν με νόημα και σκοπό. Άνθρωποι που αντί να βουλιάξουν αποφάσισαν να κολυμπήσουν χωρίς να φοβηθούν τα κύματα γιατί είχαν στο νου τους την ομορφιά της παραλίας που τους περίμενε απέναντι.

Η/Υ ΠΗΓΗ:
π. Λίβυος: 23 Μαρτίου 2022

Κατηγορίες: Γενικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.