Η «Νέα Εποχή», ένα επικίνδυνο κίνημα – Μητροπ. Γόρτυνος Ιερεμίου.

1.
Το πολυτιμότερο που έχουμε, αδελφοί μου χριστιανοί, είναι η πίστη μας, η ορθόδοξη πίστη μας, που μας παραδόθηκε με αγώνες και θυσίες πολλές. Και εμείς πρέπει να την παραδώσουμε στα παιδιά μας, σαν προίκα ιερή, όπως την παραλάβαμε. Να την παραδώσουμε αναλλοίωτη, έτσι όπως την παραλάβαμε από τους αγίους Πατέρες μας.

2.
Πάντοτε βέβαια η πίστη μας, ως αληθινή που είναι, πάντοτε αντιμετώπιζε εχθρούς και πολέμιους, οι οποίοι, είτε με φρικτά βασανιστήρια είτε με πλανεμένες διδασκαλίες, ήθελαν να μας καταργήσουν την πίστη ή να μας την αλλοιώσουν.

Στην σημερινή μας όμως εποχή, σ’ αυτά τα σημερινά μας χρόνια, η ορθόδοξη πίστη μας έχει να αντιμετωπίσει μία νέα πλάνη, η οποία φαίνεται να είναι η χειρότερη όλων των προηγουμένων. Η πλάνη αυτή λέγεται ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. Την είπα χειρότερη όλων των προηγουμένων την πλάνη αυτή της Νέας Εποχής, για δυό λόγους: Πρώτον μεν, γιατί περιλαμβάνει σχεδόν όλες τις αιρέσεις των προηγουμένων εποχών• και δεύτερον, είναι χειρότερη η πλάνη της Νέας Εποχής,γιατί προσφέρεται με το σχήμα της συναδελφώσεως τάχα των λαών, μια ιδέα που «πιάνει» σήμερα στην ανθρωπότητα, την κουρασμένη από τους πολέμους και τις εχθρότητες των εθνών.

3.
Για να καταλάβετε τον εχθρικό σκοπό της νέας αυτής πλάνης κατά της πίστης μας, αρκεί να σκεφτείτε την ονομασία της. Λέγεται «Νέα Εποχή». Γιατί λέγεται έτσι; Ως «νέα», καινούργια, «Εποχή» χαρακτηρίζουν την καινούργια δισχιλιετία, που άρχισε από το 2001. Και την χαρακτηρίζουν «νέα» την περίοδο αυτή, γιατί, όπως υποστηρίζουν οι οπαδοί της, κάποιοι αστρολόγοι που είναι βασικά στελέχη της νέας αυτής πλάνης, σ’ αυτήν την εποχή ο ήλιος μπαίνει στον ζωδιακό κύκλο του Υδροχόου. Έτσι, λέγουν, θα δοθεί τέλος στην «Εποχή του Ιχθύος». Ποια εποχή χαρακτηρίζουν έτσι, ως «Εποχή του Ιχθύος»; Ως «Εποχή του Ιχθύος» χαρακτηρίζουν την εποχή του Χριστιανισμού. Γιατί πρέπει να ξέρουμε ότι η λέξη ΙΧΘΥΣ δηλώνει τον Σωτήρα Ιησού Χριστό, τον Υιόν του Θεού. Οι οπαδοί λοιπόν της θρησκείας της «Νέας Εποχής» λέγονται έτσι, επειδή σκοπό έχουν να καταργήσουν την βασιλεία του ΙΧΘΥΟΣ, δηλαδή τον Χριστιανισμό, όπου, όπως λέγουν, κυριαρχούσαν οι πόλεμοι και οι συγχύσεις. Και αφού καταργήσουν την εποχή του Χριστιανισμού, θα μας φέρουν, λέγουν, μια νέα εποχή, την εποχή του Υδροχόου, στην οποία θα επικρατεί μια παγκόσμια ειρήνη, στην οποία οι άνθρωποι θα έχουν ενωμένες όλες τις θρησκείες τους και τους πολιτισμούς τους.

4.
Δηλαδή η θρησκεία της «Νέας Εποχής» θα έχει στοιχεία και από τον Βουδδισμό και από τον Μωαμεθανισμό και από τον Χριστιανισμό και από τον Ινδουϊσμό και από τον Ιουδαϊσμό. Θα είναι δηλαδή η θρησκεία τους «ένα παπούτσι, που θα χωράει σε όλα τα πόδια», όπως χαρακτήρισε πετυχημένα ο αγωνιστής αρχιερεύς πατήρ Αυγουστίνος τον Μασονισμό. Και πραγματικά η Νέα Εποχή είναι Μασονισμός. Η πλάνη της Νέας Εποχής είναι Πανθεϊσμός, είναι Οικουμενισμός. Αλλά δεν μπορώ να σας πω, Χριστιανοί μου, και ακριβώς τι είναι η νέα αυτή θρησκεία, που καλείται «Νέα Εποχή», γιατί είναι ένα αποκρυφιστικό κίνημα, όπως ακριβώς και ο Μασονισμός, που δεν φανερώνει σε όλους το σύστημά του, παρά μόνο σε εκείνους που ορκίζονται την υποταγή τους σ’ αυτό. Έτσι και η «Νέα Εποχή». Είναι ένα αποκρυφιστικό κίνημα, όπως το είπα, με τις δικές του γραμμές και τελετές και σκοπούς. Εκείνο όμως που μπορώ να σας πω καθαρά είναι ότι το κίνημα της «Νέας Εποχής» δρα χωρίς τον Ιησού Χριστό και εναντίον του Ιησού Χριστού. Φτάνει αυτό για να αποστραφούμε σαν Χριστιανοί και να μισήσουμε και να πολεμήσουμε το κίνημα αυτό.

5.
Έχουν και μια άλλη πλάνη στο κίνημά τους οι οπαδοί της «Νέας Εποχής». Πιστεύουν στον πανθεϊσμό. Πιστεύουν δηλαδή ότι το κάθε τι γύρω μας και εμείς οι ίδιοι, έχουμε την Ουσία του Θεού μέσα μας. Εμείς οι Ορθόδοξοι δεν πρόκειται να πέσουμε στην πλάνη αυτή, γιατί, όπως σας έλεγα σε προηγούμενα μαθήματα, κάνουμε διάκριση στον Θεό μας ΟΥΣΙΑΣ και ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Ο κόσμος δεν δημιουργήθηκε από την Ουσία του Θεού, για να πούμε ότι έχει μέσα του την ουσία του Θεού, αλλά δημιουργηθήκαμε από τις θείες άκτιστες ενέργειες. Οι οπαδοί όμως του νέου αυτού θρησκευτικού κατασκευάσματος, που το ονόμασαν «Νέα Εποχή», λέγουν στον καθένα: «Είσαι Θεός»!… Και για να κάνουν τον άνθρωπο να πιστεύσει αυτό που του λέγουν, τον υποβάλλουν σε ασκήσεις γιόγκα και σε διαλογισμό, για να βρει τάχα με αυτά τα τεχνάσματα την εντός του θεϊκή ουσία.

6.
Θα επανέλθω και άλλοτε, αδελφοί μου Ορθόδοξοι Χριστιανοί, στο θέμα της Νέας Εποχής, γιατί πρόκειται για φοβερή αίρεση, την χειρότερη απ’ όλες τις προηγούμενες αιρέσεις. Και αλλοίμονό μου αν, ως Επίσκοπος, δεν έχω την αγωνία και την φροντίδα να διαφυλάξω την Ποίμνη, που μου έδωσε ο Κύριος από τον όλεθρο της αίρεσης αυτής. Ιδιαίτερα αγωνιώ για τα νέα τα παιδιά, που χειρίζονται με δεξιότητα τα νέα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας. Οι οπαδοί της «Νέας__Εποχής» φρόντισαν και το κατάφεραν, να μπουν με δόλιο τρόπο στα σύγχρονα επικοινωνιακά μέσα, να κυριαρχήσουν σ’ αυτά και να επιβάλλονται στους ανθρώπους απ’ αυτά. Έτσι πολλές ταινίες απ’ αυτές που εμφανίζονται στην τηλεόραση, κινηματογραφικές παραγωγές και θεατρικές παραστάσεις είναι ζυμωμένες με ιδέες του κινήματος της «Νέας Εποχής»: Με τον πανθεϊσμό, την μετενσάρκωση, το νιρβάνα, τον διαλογισμό, την γιόγκα, την μαγεία κ.α. Χριστιανοί μου, προσοχή! Να κρατήσουμε την πίστη, την Ορθόδοξο πίστη, που μας παρέδωσαν οι άγιοι Πατέρες μας. Η θρησκεία της «Νέας Εποχής» στην ουσία της, είναι ένας άκρατος Οικουμενισμός. Γι’ αυτό και οι οπαδοί της θέλουν και πασχίζουν για την ένωση των Ορθοδόξων με τους Καθολικούς, όπως και με άλλα θρησκεύματα. Θέλουν μια συμπροσευχή με όλους. Κάπου, σε ένα ορθόδοξο κείμενο, διάβασα ότι ειπώθηκε αυτός ο αιρετικός λόγος με την σημείωση μάλιστα ότι «ειπώθηκε από επίσημα ορθόδοξα χείλη»: «Ένα τέμενος, ένας ναός, μια συναγωγή, ένα τζαμί, όλα αυτά δημιουργούν την ίδια κατάνυξη στην ψυχή και μπορούν να την οδηγήσουν στην ένωση με το θείο». Φρικτός ο λόγος αυτός, Χριστιανοί μου, γιατί αυτή ακριβώς είναι η διδασκαλία της αίρεσης της «Νέας Εποχής». Αλλά απορώ, ποιά «επίσημα ορθόδοξα χείλη» είπαν αυτόν τον βλάσφημο και αιρετικό λόγο; Αν τον είπε Παπάς η Δεσπότης, τότε αλλοίμονό μας! Πραγματικά, αν αυτοί που πρέπει να είναι φρουροί της πίστης μας γίνονται προδότες, τότε ναι, αλλοίμονό μας και τρισαλλοίμονό μας!… Αλλά, ας μας ελεήσει ο Θεός και ας μας δίνει την Χάρη Της η Καλή μας Παναγία να μείνουμε σταθεροί στην Ορθόδοξη πίστη μας, και εμείς οι ποιμένες και εσείς ο ευλογημένος λαός του Θεού, ΑΜΗΝ.

Με πολλές ευχές,

† Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας

Η/Υ ΠΗΓΗ
Ακτίνες.blogspot.gr

Κατηγορίες: Άρθρα, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.