Χριστός Εσταυρωμένος – Μακαριστού Αρχιμ. Χριστοφόρου Παπουτσοπούλου (αρχεία ήχου).

Η Εκκλησιαστική περίοδος του Τριωδίου, ως γνωστόν, αρχίζει μεν από την Κυριακή του τελώνου και του φαρισαίου, τελειώνει δε την Μεγάλη Εβδομάδα, κατά την οποία οι πιστοί προσκυνούν τον Εσταυρωμένο Λυτρωτή. Είναι συνεπώς, το τριώδιο περίοδος εντονότερης πνευματικής καλλιέργειας, ώστε οι πιστοί «ψυχαίς καθαραίς και αρυπότοις χείλεσι», να συμμετάσχουν στο Μυστικό Δείπνο. Έτσι προσπαθούμε να ζήσουμε εντονότερα αυτό που ο Απόστολος Παύλος τόνιζε: «Χριστώ συνεσταύρωμαι. Ζω δε ουκέτοι εγώ, ζει δε εν εμοί Χριστός», το οποίο ήταν και το κέντρο του κηρύγματός του. Σ’ αυτό ακριβώς αποβλέπει και το παρόν βιβλίο, ώστε να προετοιμασθούν καταλληλότερα οι πιστοί κατά την περίοδο του Τριωδίου, και να μπορέσουν έτσι να συμμετάσχουν ολόψυχα κατά το δυνατόν στα φρικτά Πάθη του Σωτήρος Χριστού.

Ακούστε το περισπούδαστο αυτό βιβλίο, όπως αυτό ηχογραφήθηκε για την δανειστική βιβλιοθήκη των ηχογραφημένων βιβλίων του συλλόγου μας, σε απόδοση – ανάγνωση της Μαίρης Πάντου. Τεχνική επιμέλεια Μιχαήλ Χαντάς.

Χριστός Εσταυρωμένος – Μακαριστού Αρχιμ. Π. Χριστοφόρου Παπουτσοπούλου (αρχεία ήχου).

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Μελέτες - εργασίες - βιβλία, Προς ακρόασιν. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.