Ο Όσιος Ιωακείμ ο Ιθακήσιος – το ομόνυμο ακουστικό βιβλίο του Κωνσταντίνου Κανέλλου.

Ο 19-ος αιώνας στη μικρή Αγκλοκρατούμενη Ιθάκη, αποτελεί μια εποχή αφύπνισης και Πνευματικής ανάτασης. Αυτό οφείλεται στην ασκητική παρουσία και στην άοκνη δράση του Οσίου Πατρός ημών, Ιωακείμ του παπουλάκη, ο οποίος μεταλαμπαδεύει από το Άγιον Όρος το Φως το αληθινόν του Ευαγγελίου και της ζωοποιού Ορθοδοξίας. Ο σεπτός γέροντας, σαν άλλος Οδυσσέας, για 20 χρόνια ασκείται στο «Περιβόλι» της Παναγίας, «δεμένος» στο ελευθεροποιό κατάρτι της υπακοής. Με την ταπείνωση και τον θείο Ζήλο που τον διακρίνουν, νικά τον κύκλωπα της υπερηφανείας, τους λωτοφάγους και τους λαιστρυγόνες της απώλειας! Έτσι, απελευθερωμένος από τα πάθη, επιστρέφει στην πατρίδα του Ιθάκη, για να ελευθερώσει και τους άλλους.

Ακούστε το θαυμάσιο αυτό βιβλίο, όπως αυτό ηχογραφήθηκε για την δανειστική βιβλιοθήκη των ηχογραφημένων βιβλίων του συλλόγου μας, σε απόδοση – ανάγνωση της Μαίρης Πάντου. Τεχνική επιμέλεια Μιχαήλ Χαντάς.

Ο Όσιος Ιωακείμ ο Ιθακήσιος – Κωνσταντίνου Κανέλλου (αρχεία ήχου).

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά, Μελέτες - εργασίες - βιβλία, Προς ακρόασιν. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.