Στάρετς Αντώνιος. Ο τυφλός ομολογητής και οδοιπόρος του Χριστού – Αρχιμ. Νεκταρίου Αντωνοπούλου (αρχεία ήχου, mp3).

Το βιβλίο αυτό, με το βίο του Στάρετς Αντωνίου, δεν είναι ένα έργο φαντασίας, ούτε ένα ευσεβές μυθιστόρημα. Είναι μια αληθινή ιστορία ενός συγχρόνου «ανθρώπου του Θεού»! Ο στάρετς Αντώνιος – Ιεροδιάκονος Αλέξιος, υπήρξε χαρισματική μορφή.

Έζησε σε μια πολύ δύσκολη, για την Εκκλησία, περίοδο, όπου η αθεϊστική λαίλαπα θέλησε να «γκρεμίσει» την Εκκλησία και να διαλύσει τον σύνδεσμο του Ρωσικού λαού με την Ορθόδοξη Παράδοση. Αναρίθμητο πλήθος, λαϊκών, Μοναχών και Κληρικών, βρέθηκε στις φυλακές και στα φρικτά στρατόπεδα του Γκουλάγκ! Αναβίωσαν οι πρωτοχριστιανικοί χρόνοι των διωγμών και αναδείχθηκαν οι νέοι Μάρτυρες και ομολογητές.

Ο στάρετς Αντώνιος δοκίμασε όλη τη φρίκη ενός καθεστώτος χωρίς Θεό. Ο πατέρας του εκτελέσθηκε, θέλοντας να μείνει πιστός στην Ορθόδοξη πίστη! Ο ίδιος έζησε όλη σχεδόν τη ζωή του ως καταδιωγμένος και περιπλανώμενος! Στην δεκαετία του 30, γεύθηκε την πικρή εμπειρία της φυλακής, των στρατοπέδων, της εξορίας! Έφθασε πολλές φορές ως το κατώφλι του θανάτου και διασώθηκε ως εκ θαύματος! Οι δήμιοί του τον ανέβασαν ακόμα και στην ηλεκτρική καρέκλα! Ο πατήρ Αντώνιος επέζησε, χάνοντας όμως το φως του!…

Ακούστε το θαυμάσιο αυτό βιβλίο, όπως ηχογραφήθηκε για την δανειστική βιβλιοθήκη των ηχογραφημένων βιβλίων του συλλόγου μας, σε απόδοση – ανάγνωση της Ιωάννας Κορομπίλη. Τεχνική επιμέλεια Μιχαήλ Χαντάς.

Στάρετς Αντώνιος. Ο τυφλός ομολογητής και οδοιπόρος του Χριστού – Αρχιμ. Νεκταρίου Αντωνοπούλου.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Λογοτεχνικά, Μελέτες - εργασίες - βιβλία, Προς ακρόασιν. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.