Η περιοχή 51 της Νεβάδα των ΗΠΑ, είναι χώρος του απολύτου μυστηρίου ή τόπος των απορρήτων στρατιωτικών πειραμάτων;.

Η περιοχή αυτή της πολιτείας της Νεβάδα των ΗΠΑ, αποκαλείτε ως τομέας 51, γιατί θα μπορούσε να είναι και η 51-η πολιτεία της Αμερικής. Το όνομα που χρησιμοποιείται στις επίσημες αναφορές της CIA είναι, «area 51», μα οι πιλότοι χαϊδευτικά την αναφέρουν και Dreamland, ή Paradise Ranch. Η έντονη μυστικότητα που περιβάλλει τη βάση αλλά και η στρατοκρατούμενη επόπτευση, που εκδηλώνεται ακόμη και με χρήση θανατηφόρων όπλων αν χρειαστεί, αλλά και το γεγονός πως την ύπαρξή της η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν αναγνώριζε την ύπαρξή της, ακόμα και μέχρι 14 του Ιουλίου του 2003, αλλά και οι εμφανίσεις στην περιοχή αγνώστων προελεύσεως ιπτάμενων αντικειμένων, δίσκων και φωτεινών σφαιρών, έχει τροφοδοτήσει δεκάδες θεωρίες συνωμοσίας.

Περιοχή Λας Βέγκας τομέας 51

Η πρώτη γνωστή χρήση της περιοχής αναδείχθηκε το 1941, όταν ο πρωταρχικός σκοπός της βάσης της περιοχής 51, σύμφωνα με την CIA στην οποία και ανήκει, ήταν η στήριξη και ανάπτυξη των πειραματικών αεροσκαφών και εξωτικών οπλικών συστημάτων. Η περιοχή πιστεύετε ότι ανήκει στην μεγάλη βάση Edwards Air Force που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Νεβάδα 133 χλμ. βόρεια-βορειοδυτικά του κέντρου της πόλης Λας Βέγκας.

Η βάση αυτή βρίσκεται κοντά στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Νεβάδα, όπου υπήρχε και η πρώην βάση Nellis, και γενικά, οι εγκαταστάσεις στην περιοχή φαίνεται να λειτουργούν ως συμπλήρωμα της μεγάλης βάσης Edwards, όπου είναι και το κέντρο των Flight Test.

Σήμερα η βάση ίσως έχει μεταφερθεί κάπου αλλού, άγνωστο που;, και δεν φαίνεται να είναι σε επιχειρησιακή λειτουργία. Έτσι σήμερα, με τα ελαστικότερα μέτρα φρούρησης, έχει δόση την ευκαιρία σε κάθε είδους ερευνητές να επισκεφτούν την απαγορευμένη περιοχή, μεγαλώνοντας την ουφολογική συνωμοσιολογία. Από της επίσημες πληροφορίες αναφέρετε, ότι στη βάση 51 κατασκευαστήκαν τα : Lockheed U-2 – X-15 και το ξακουστό Lockheed Α-12 και SR-71 Blackbird. Σήμερα, στην βάση Edwards, μεταξύ άλλων απορρήτων προγραμμάτων και πειραμάτων, υπάρχει και ο αντικαταστάτης των διαστημικών λεωφορείων με τα επιχειρησιακά, αλλά μακριά από τα μάτια του κόσμου, προγράμματα Falcon & HTX-3X Project και τα X-30 NASPμε την εποπτείας της σημαντικής και ξακουστής DARPA (ανάπτυξη προηγούμενων τεχνολογιών)

Μεταξύ των προγραμμάτων που αναπτύχθηκαν στην βάση αυτή, ήταν και η έρευνα των εξωατμοσφαιρικών επιχειρησιακών! αεροσκαφών. Ήταν: το λεγόμενο με κωδικό ονομασίας «Blackstar» είναι τα πρώτα μυστικά τροχιακά διαστημικά λεωφορεία. Η πιθανή ύπαρξη του προγράμματος Blackstar αναφέρθηκε τον Μάρτιο του 2006 από το περιοδικό Εβδομάδα Αεροπορίας & Space Technology που ανέφερε ότι το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει τουλάχιστον από τις αρχές του 1990, και ότι η ώθηση για το πρόγραμμα «Blackstar» ήταν ο σκοπός να επιτρέψει στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να διατηρήσει την κυριαρχία στο διάστημα. Το άρθρο ανέφερε επίσης ότι η ΗΠΑ αγνοούσε την ύπαρξη του Blackstar, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι πτήσεις εκτελούνταν από το Intelligence Agency. Το Aviation Week πιθανολογεί ότι ένα τέτοιο διαστημικό σκάφος θα μπορούσε να έχει, επίσης, και πρόσθετες στρατιωτικές δυνατότητες, κοινώς ως γνωστό «Ο βομβιστής του Διαστήματος «.

Επίσης από διαρρέουσες πληροφορίες στο Λος Άντζελες, αναφέρετε ότι στην 51 πραγματοποιούντο πειράματα επάνω στον έλεγχο της βαρύτητας, μέσω παραγομένων ισχυρών μαγνητικών πεδίων και της μαγνητικής μετεώρισης. Επίσης λιγότερο γνωστό αλλά υπαρκτό, είναι ότι άλλο πεδίο έρευνας ήταν και η αξιοποίηση του τομέα της βαρύτητας, που θα οδηγούσε σε ανώτερες τεχνολογίες για ταχύτερα και από το φως ταξίδια στα αστέρια. Η θεωρία ονομάζετε WARP DRIVE και βασίζετε στα πειράματα στρέβλωση του χωροχρόνου με την τεχνητή δημιουργία στιγμιαίας βαρυτηκής διαταραχής. Επίσης ήταν σε εξέλιξη η εξέταση,της αντίστροφης μηχανικής, Η ανάπτυξη των εξωτικών όπλων ενεργείας, Η μελέτη και ανάπτυξη των μέσων ελέγχου του καιρού, Η έρευνα για τις δυνατότητες για ταξίδι στο χρόνο, και την τεχνολογία ταχυμεταφοράς που σήμερα επαληθεύετε από ερευνητικά ιδρύματα, αλλά και η ανάπτυξη ασυνήθιστων και εξωτικών συστημάτων πρόωσης.

Ο μύθος για τα εναέρια άγνωστα αντικείμενα στην 51, ήταν υπαρκτός από δεκάδες αναφορές κατοίκων κοντινών χωριών, οι οποίοι ανέφεραν πτήσης μυστήριων φωτεινών αντικειμένων που αψηφούσαν την βαρύτητα και εκτελούσαν ελιγμούς με απίστευτη ευκολία. Το ενδεχόμενο αυτό εντάθηκε και από ύποπτες διαρροές πληροφοριών από τεχνικούς που εργάσθηκαν στην 51, την δεκαετία 85-95, οι οποίοι και ανέφεραν ότι εκεί γινόταν κατασκευή και ανακατασκευή απορρήτων αεροσκαφών με βάση κάποια αλλοδαπή τεχνολογία και πιθανές επισκέψεις διαστημικών σκαφών. Ορισμένοι πήγαν ακόμη παραπέρα δηλώνοντας ότι, κάτω από την 51 υπήρχε ένας δαίδαλος υπογείων εγκαταστάσεων, με διαβαθμίσεις πρόσβασης, που στα ανώτερα κλιμάκια απορρήτου, ήταν ένας χώρος για αλλοδαπά και ανθρώπινα πειράματα γενετικής με στόχο την ανθρώπινη κυβερνητική. Πολλοί πιστεύουν ότι μέρος ερευνών από τη 51 έχει μεταφερθεί στη περιοχή του Dulce κοντά στη μικρή πόλη του Dulce.

Η περιοχή 51 απέκτησε ιδιαίτερη βαρύτητα, όταν έγινε γνωστή η ιστορία του Roswell και ότι υποτιθέμενα εξωγήινα συντρίμμια ενός ΑΤΙΑ φυλασσόταν στην περιοχή 51. Η ιστορία και ο μύθος της 51 θα παρέμενε όπως είχε, αλλά πρόσφατα σε μια έρευνα μιας συγγραφέα, αναφέρετε, ότι το περίφημο αλλοδαπό σκάφος δεν ήταν εξωγήινης προέλευσης αλλά, ήταν ένας δίσκος που κατασκευάστηκε από τους Σοβιετικούς χρησιμοποιώντας την τεχνολογία που πήραν από τους Γερμανούς μηχανικούς στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

***

Από το χώρο της συνωμοσιολογίας, της επιστημονικής φαντασίας και… των εξωγήινων πολιτισμών, η «Περιοχή 51» περνά τελικά στην πραγματικότητα. Έκθεση της CIA που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγκτον, επιβεβαιώνει την ύπαρξη της «Περιοχής 51» στη Νεβάδα των ΗΠΑ. Η επίσημη εξήγηση καταρρίπτει το μύθο των UFO και αιτιολογεί τα μυστηριώδη φώτα στον ουρανό της Νεβάδα, ως κατασκοπευτικά σκάφη U-2 που δοκιμάζονταν υπό συνθήκες απόλυτης μυστικότητος. Η έκθεση είχε συνταχθεί εδώ και πολλά χρόνια, μα δόθηκε τώρα στη δημοσιότητα, μετά από αίτημα του συγκεκριμένου Πανεπιστημίου, ώστε να εξαλειφθούν θεωρίες συνομωσίας και μυστηρίου. Σε κανένα σημείο από τις 400 σελίδες της έκθεσης δεν αναφέρεται κάτι για τον εξωγήινο του Ρόζγουελ, ή για ιπτάμενους δίσκους.

Η/Υ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟΥ ΑΠΟΣΠΆΣΜΑΤΟς ΤΟΥ ΆΡΘΡΟΥ ΜΑΣ:

Από την εφημερίδα: Η Καθημερινή: 19 Αυγούστου 2013.

Κατηγορίες: Άρθρα, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.