Εισήγηση Σεβ. Μητροπολίτου Γόρτυνος Ιερεμίου στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλ. της Ελλάδος για την οικογένεια.

† Ο Μητροπολίτης
Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας

Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος
κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΕ,

Σας ευχαριστώ για την μεγάλη τιμή στο ταπεινό μου πρόσωπο να ομιλήσω ενώπιον των Σεβασμιωτάτων πατέρων Ιεραρχών, των συγκροτούντων την Ιεραρχία της Ελλαδικής μας Εκκλησίας, σε θέμα εξόχως σημαντικό και σοβαρό.
Πρόλογος
Το θέμα, Σεβασμιώτατοι πατέρες, το οποίο μου δόθηκε να αναπτύξω είναι: «Θεολογική και ανθρωπολογική θεώρηση της οικογενείας». Μετά από σκέψη ενόησα ότι το θέμα θέλει να πει, ποιά είναι η διδασκαλία της Αγίας Γραφής και των αγίων Πατέρων για την οικογένεια, αλλά και ποιους προβληματισμούς αντιμετωπίζει στην κοινωνία των ανθρώπων ο θεσμός αυτός σήμερα.
Επειδή έχω ζωηρά την επιθυμία να γράψω μία Θεολογία της Παλαιάς Διαθήκης προορισμένη για τον λαό, να γράψω δηλαδή με απλότητα την διδασκαλία της Παλαιάς Διαθήκης σε θέματα πίστεως και ηθικής, παρακαλώ, Μακαριώτατε Πάτερ και Σεβασμιώτατοι άγιοι Πατέρες, να μου επιτραπεί το δοθέν μοι θέμα να το αναπτύξω κατά όλη την διδασκαλία της Παλαιάς Διαθήκης επί του θέματος, γιαυτό θα αρκεσθώ στα πλέον βασικά.
Περί οικογενείας είναι το θέμα μου, αλλά η οικογένεια συνδέεται στενότατα με το θέμα του γάμου, από τον οποίον προέρχεται και από τον οποίον συνίσταται η οικογένεια.

Εισήγηση Σεβ. Μητροπολίτου Γόρτυνος Ιερεμίου στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλ. της Ελλάδος για την οικογένεια.zip

Η/Υ ΠΗΓΗ:
Ακτίνες.blogspot.gr: 16/10/2013.

Κατηγορίες: Άρθρα, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Μελέτες - εργασίες - βιβλία, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.