«Παιδίον εγεννήθη ημίν» – Μακαριστού Αρχιμ. Γεωργίου Δημοπούλου (αρχεία ήχου, mp3).

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, η κατά σάρκα Γέννησις του Ιησού Χριστού με την προσκύνηση των Μάγων και των Ποιμένων, η φυγή στην Αίγυπτο, η οκταήμερος Περιτομή, η παρουσίαση του Βρέφους στο Ναό, το περιστατικό της ηλικίας των δώδεκα ετών, ο εργάτης της Ναζαρέτ, αποτελούν το αντικείμενο του βιβλίου αυτού. Βάσει των Ευαγγελικών Περικοπών των Ευαγγελιστών Ματθαίου και Λουκά, παρακολουθούνται και εκτίθενται τα γεγονότα, τα οποία ερμηνεύονται με σύντομα σχόλια. Έτσι εξάγονται πρακτικά διδάγματα για την καθημερινή μας ζωή. Όλα αυτά γίνονται με οδηγό την Αγιοπατερική σοφία, που είναι θησαυρισμένη στα υπομνήματα του αειμνήστου καθηγητού Παναγιώτου Τρεμπέλα και σε άλλα σχετικά συγγράμματα. Το βιβλίο δε αυτό έχει ως τίτλο το: «Παιδίον εγεννήθη υμίν», όχι μόνον γιατί το μεγαλύτερο μέρος του αναφέρεται στην Γέννηση του Κυρίου Ιησού, αλλά και διότι ο τίτλος αυτός είναι Αγιογραφικός, οφειλόμενος στον Προφήτη Ησαϊα (Κεφ. Θ’ 6).

Ακούστε το θαυμάσιο αυτό βιβλίο, όπως αυτό ηχογραφήθηκε για την δανειστική βιβλιοθήκη των ηχογραφημένων βιβλίων του συλλόγου μας, σε απόδοση – ανάγνωση της Μαίρης Πάντου. Τεχνική επιμέλεια Μιχαήλ Χαντάς.

Πατήστε εδώ και «κατεβαστε» το βιβλίο: «Παιδίον εγενννήθη ημίν» – Αρχιμ. Γεωργίου Δημοπούλου.zip

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Μελέτες - εργασίες - βιβλία, Προς ακρόασιν. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.