Ενημέρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, για την παράνομη διακίνηση ανθρώπων.

Το φαινόμενο της παράνομης διακίνησης ανθρώπων και η βία κατά των γυναικών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος με μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών. Αντιπροσωπεία του ελληνικού τμήματος, που αριθμεί περισσότερα από 380.000 μέλη σε 62 χώρες του κόσμου, ενημέρωσαν τον Αρχιεπίσκοπο για τις δράσεις της Ένωσης απέναντι στη σύγχρονη δουλεία, που προσλαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Συγκεκριμένα, η Ένωση τόσο μέσα από περιοδικές εκδόσεις και φυλλάδια, όσο και μέσα από συνεργασίες με δημόσιους λειτουργούς και στελέχη συναρμοδίων υπουργείων και άλλων φορέων, αποβλέπουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για τη διάσταση, τις μορφές, τις αιτίες και τις επιπτώσεις του φαινομένου του trafficking, με στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.

Για τη δράση του Αρχιεπισκόπου και την ευαισθητοποίησή του σε θέματα trafficking, τα μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών με τον Πρόεδρο του ελληνικού τμήματος κ. Ιωάννη Καραπατάκη, θέλησαν να συγχαρούν με συμβολικά δώρα, αλλά και να μεθοδεύσουν κοινούς τρόπους συνεργασίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Παράλληλα, ενημέρωσαν τον Αρχιεπίσκοπο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Ελλήνων Αστυνομικών και του μετέφεραν τις προτάσεις που έχουν υποβάλλει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη δημιουργία παιδικών σταθμών και την οργάνωση φαρμακείων στα πρότυπα των στρατιωτικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Unicef κάθε χρόνο, παγκοσμίως, περίπου 1,2 εκατομμύρια παιδιά οδηγούνται σε εξαναγκαστικές, επιβλαβείς εργασίες σε επικίνδυνες συνθήκες, πέφτουν θύματα σε δίχτυα πορνείας-σεξουαλικής κακοποίησης, στρατολογούνται σε ένοπλες ομάδες ή απάγονται για εμπόριο οργάνων. Υπολογίζεται ότι 1,8 εκατομμύρια παιδιά, τα περισσότερα από αυτά κορίτσια, πέφτουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης στην πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων εμπορική σεξουαλική βιομηχανία. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, ορισμένες από τις διακινούμενες γυναίκες δεν έχουν απολύτως καμία ιδέα πού πηγαίνουν και τι είδους δουλειά θα κάνουν. Μία δεύτερη κατηγορία γυναικών υποψιάζεται ότι προορίζεται για την αγορά του σεξ και τελικά εξαναγκάζεται να εισέλθει εκεί, χωρίς να έχει προηγουμένως συμφωνήσει, γιατί δεν έχει άλλη επιλογή. Μια τρίτη κατηγορία γνωρίζει τι δουλειά θα κάνει, αλλά δε γνωρίζει επακριβώς τις συνθήκες. Η διακίνηση ανθρώπων είναι από τα πιο προσοδοφόρα και ταχέως αναπτυσσόμενα εγκλήματα σε διεθνές επίπεδο, αφού
κάθε χρόνο αποφέρει κέρδη ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων περίπου. Με βάση στοιχεία του ΟΗΕ, είναι η τρίτη πιο επικερδής δραστηριότητα του οργανωμένου εγκλήματος, μετά την εμπορία ναρκωτικών ουσιών και όπλων.

Η/Υ ΠΗΓΗ:
Πληροφοριακό δελτίο: Πρόναος, Ecclesia Report.

Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου).
Τεύχος 672, 23 Ιανουαρίου 2014

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.