Μοναχού Μωυσέως του Αγιορείτου – ομιλίες (videos).

Ο Μακαριστός Μοναχός Μωυσής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952, και μόναζε στο Άγιον Όρος από τριακονταπενταετίας. Ασχολείθηκε με την αγιογραφία, την ποίηση, την κριτική και τη συγγραφή. Είχε εκδώσει 52 βιβλία κι είχε γράψει περισσότερα από χίλια άρθρα. Έργα του έχουν μεταφρασθεί σε άλλες γλώσσες κι έχουν βραβευθεί. Έκανε σειρά ομιλιών, κατόπιν προσκλήσεων μητροπόλεων, Πανεπιστήμιων και συλλόγων, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Είχε λάβει μέρος ως εισηγητής σε 80 συνέδρια. Είχε διατελέσει αρχιγραμματεύς της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους. Ήταν από εικοσαετίας αρχισυντάκτης του αγιορειτικού περιοδικού «Πρωτάτον» και μέλος επιφανών συλλόγων. Ήταν Γέροντας από 25ετίας της Καλύβης Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου της Ιεράς Σκήτης Αγίου Παντελεήμονος – Κουτλουμουσίου,της οποίας διετέλεσε Δικαίος. Θεωρούταν ο πολυγραφότερος σύγχρονος Αγιορείτης Γέροντας.

Παρακολουθείστε τα videos των επομένων συνδέσμων – links, όπως αυτά τα «αλιεύσαμε» από το YouTube, εις τιμήν και Μνήμη του Μακαρία τη λήξει γενομένου Πατρός (1 Ιουνίου 2014).

Ομιλία του μοναχού π. Μωϋσή Αγιορείτη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, με θέμα: Τι είναι η Εκκλησία; 3-2-2011.

Τι είναι η Εκκλησία Π. Μωϋσέως Αγιορείτου.

«Περί αργολογίας» λόγος, Γέροντος Μωυσέως μοναχού του Αγιορείτου.

Γάμος και Μοναχισμός – Γέροντος Μωυσέως Μοναχού του Αγιορείτου.

Ο Όσιος Τελώνης (εκφωνήθηκε το 2007) – Π.Μωυσέως Μον. του Αγιορείτου.

Παράβαλε και:
Μνήμη Μωυσέως, Αγιορείτου μοναχού – Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Άρθρα, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.