Εκοιμήθη ο Γέροντας, Αρχιμ. Γεώργιος Καψάνης, Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Γρηγορίου του Αγίου Όρους.

Εκοιμήθη, την Κυριακή της Πεντηκοστής, 8 Ιουνίου 2014, ο προηγούμενος της Ιεράς Μονής Γρηγορίου του Αγίου Ορους, Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Καψάνης. Τα τελευταία χρόνια ο γέροντας Γεώργιος ταλαιπωρούνταν από σοβαρά προβλήματα υγείας και για το λόγο αυτό, τον περασμένο Μάρτιο αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τα καθήκοντα της ηγουμενίας του.

  Ο π.Γεώργιος, με παρελθόν στον κόσμο αξιοσημειώτης ακαδημαϊκής σταδιοδρομίας, επί τριάντα και πλέον έτη καθηγούνταν της εξαίρετης αδελφότητος και μιας οικογένειας -κυψέλης με αδελφούς -πνευματικές μέλισσες, εμπνέοντας αυτούς σε κάθε λειτούργημα, έργο και διακόνημα και ατέρμονου αγώνος της μοναδικής Αθωνικής Πολιτείας. Η κηδεία του μακαριστού γέροντος θα γίνει την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 9 Ιουνίου 2014, στην Ιερά Μονή Γρηγορίου.

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του κοιμηθέντος Προηγουμένου της Ιεράς Μονής Γρηγορίου, Μακαριστού Αρχιμ. Γεωργίου Καψάνη.
Δελτίο του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, 8-6-2014

Την Κυριακή της Πεντηκοστής, 8 Ιουνίου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του κοιμηθέντος Προηγουμένου της Ιεράς Μονής Γρηγορίου Αγίου Όρους ιερομονάχου π. Γεωργίου Καψάνη.

Το σκήνωμα εκτίθεται στο μετόχι της Ιεράς Μονής στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στις 5.00 μ. μ. 9 Ιουνίου 2014, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες το λείψανο του μακαριστού π. Γεωργίου θα μεταφερθεί για ενταφιασμό στο Άγιον Όρος. 
Αιωνία η μνήμη του αγίου Γέροντος .
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως 
imnst.gr

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου, Ιστορικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.