Η Κοίμησις της Θεοτόκου (videos).

Παρακολουθείστε τα videos των επομένων συνδέσμων – links, όπως αυτά τα «αλιεύσαμε» από το YouTube.

Κοίμηση της Θεοτόκου. Αγρυπνία στην Ιερά μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους..

Η Κοίμηση της Θεοτόκου – Αρχιμ. π. Ανδρέας Κονάνος.
Από την ραδιοφωνική εκπομπή του στην Πειραϊκή Εκκλησία, «Αθέατα Περάσματα».

» Θεαρχίω Νεύματι» – Δοξαστικό των Εκεκραγαρίων του εσπερινού της Κοιμήσεως, οκτάηχον – Πατριαρχική Χορωδία του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Θρασυβούλου Στανίτσα.
Ίσως η καλλίτερη χορωδιακή εκτέλεση του υπέροχου Δοξαστικού του Εσπερινού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου!!!

Εγκώμια εις την Κοίμησιν της Θεοτόκου -Γεθσημανή 2011.
Γεθσημανή, Σάββατο 27 (με το νέο ημερολόγιο) Αυγούστου 2011. Παραμονή της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου (14 Αυγούστου με το παλαιο ημερολόγιο). Η Αγιοταφιτική Αδελφότητα, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου ψάλλει τα Εγκώμια προς την Θεοτόκο, στο Πάνσεπτο και Θεομητορικό Μνήμα.

Π. Θεόδωρος Ζήσης- Παρουσίαση του τρίτου Λόγου του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού εις την Κοίμησιν της Θεοτόκου.
Ομιλία του π. Θεοδώρου Ζήση στο Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας Παραμυθίας και Αγίου Γεωργίου Ανύδρου, Κυριακή 18 Αυγούστου 2013. Αρχείο mp3 – Διάρκεια 00:20:23 – Μέγεθος 18,6 MB [19/8/2013]

Κοιμήση της Θεοτόκου στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή του Κύκκου στην Κύπρο. 15 Αυγούστου 2013.
Χιλιάδες πιστοί τίμησαν με κάθε λαμπρότητα την Μεγαλόχαρη στις 15 Αυγούστου ημέρα της Κοιμήσεως αυτής στο καθολικό της Ιεράς Μονής Κύκκου. Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας και Ηγούμενος της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής κ. Νικηφόρος, συμπαραστατούμενος από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κυρηνείας και Έξαρχο Λαπήθου και Καραβά κ. Χρυσόστομο και πατέρες της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κύκκου. Στον ασφυκτικά γεμάτο Ιερό Ναό, το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιερές Ακολουθίες, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.