Θέλω να κάνω μια Προσευχή.

Κυριε,
Θελω να κάνω μια προσευχή Σε Σενα, μέσα από την καρδιά μου — άλλωστε τι προσευχή θα ήταν, εάν δεν έβγαινε από την καρδιά μου;
Θελω να ελευθερώσεις την ψυχή μου από τις δυνάμεις της αδιαφορίας, της αδράνειας, της σκανδαλοθηρίας, της σκανδαλολογίας, της κινδυνολογίας και αμφιβολίας, που την πνίγουν, σαν τα ζιζάνια το στάρι.

Κυριε, χρόνια πριν οι οπαδοί Σου γινόντουσαν μάρτυρες, γιατί προδίδονταν ή γιατί δίδασκαν και ομολογούσαν την πίστη τους, μπροστά στούς αυτοκράτορες.
Σημερα, Κυριε, οι δήμιοι άλλαξαν πρόσωπο. Δεν κυνηγούν, δεν δέρνουν, δεν αποκεφαλίζουν, δεν σταυρώνουν.
Σημερα μας «κυνηγούν» μέσα στα σπίτια μας με τις συζητήσεις της αμφιβολίας της Υπαρξής Σου, μας «δέρνουν» με τα λόγια της ειρωνείας γιατί Σε ακολουθούμε, μας «αποκεφαλίζουν» με τα βιβλία της αμφισβήτησης της πίστης μας και μας «σταυρώνουν» με την απομόνωση που πρέπει να ακολουθήσουμε, για να μπορούμε να Σε αναζητούμε, να Σε ανταμώνουμε.

Τούτη την ελεεινή εποχή, που δεν υποφέρει το σώμα μας, αλλά εκβιάζεται και υποφέρει η ψυχή μας, Σε χρειαζόμαστε περισσότερο.
Τρέμει η ψυχή των αθώων που σκανδαλίζονται από κάθε κατεύθυνση. Προσπαθούν αυτοί οι ελάχιστοι να κρατηθούν κοντά Σου.
Ευτυχώς, υπάρχουν οι φωτισμένοι δυνατοί που μας κρατούν.
Γι’ αυτούς θέλω να κάνω την προσευχή μου σήμερα, Κυριε.
Να τούς στηρίζεις, να τούς κρατάς, να τούς ενθαρρύνεις.

Διψάμε, Κυριε, εμείς οι «μικροί» γι’ αυτούς. Διψάμε να μας μεταδώσουν δύναμη, πεποίθηση, ειρήνη, παράδειγμα, καλωσύνη. Για να μας ενισχύουν κάθε φορά που σκοντάφτουμε στις παγίδες της τηλεοπτικής αμφιβολίας και αμφισβήτησης.
Κανε, Κυριε, όταν το σκοτάδι αυτό της σκανδαλολογίας πέφτει, έστω ένα φως ανθρώπινης ψυχής να εμφανίζεται, για να μας δείχνει το Δρόμο Σου. Να μας σηκώνει κάθε φορά που πέφτουμε.

Ελα, Κυριε, όταν κλυδωνίζεται η βάρκα της ψυχής μας από όλα τούτα, στο τιμόνι οδηγός για να μας ειρηνεύεις, ώστε να συνεχίσουμε με τις πενιχρές μας δυνάμεις μέχρι την κατάλληλη ώρα, που Εσύ θα κρίνεις, να βρεθούμε στον Αμπελόνα Σου.
Αμήν.

Λαμπρ. Πρωτονοταρίου – Παρασκευαϊδου

Από το περιοδικό: «Η δράση μας», τεύχος Ιουνίου – Ιουλίου – Αυγούστου 2005.

Κατηγορίες: Λογοτεχνικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.