Ποιός είναι ο Μουσουλμάνος που έσωσε ζωές στο Εβραϊκό κατάστημα στο Παρίσι! – Πηνελόπης Σταφυλά.

Κατά την πρόσφατη (09 Ιανουαρίου 2015) τρομοκρατική επίθεση Μουσουλμάνων σε super market της Γαλλικής πρωτεύουσας, Μουσουλμάνος αφρικανός, εργαζόμενος στην υπεραγορά προιόντων κασέρ (διατροφή σύμφωνα με την ιουδαική θρησκεία), ήταν αυτός που έσωσε πολλές ζωές, κατά τη διάρκεια της επίθεσης αυτής, κρύβοντάς τους στα ψυγεία της επιχείρισης. Ο 24 χρονος Lassana Bathily, ο οποίος έκρυψε περίπου 15 πελάτες στα ψυγεία-όπου ήταν και το πόστο του-  δήλωσε σε γαλλικό κανάλι:

« ‘Οταν κατέβηκαν τρέχοντας, …άνοιξα την πόρτα του ψυγείου και πολλά άτομα μπήκαν μέσα μαζί μου. Έσβησα το φως και τον καταψύκτη. ..Όταν έκλεισα το φως και τους έβαλα μέσα, τους είπα να παραμείνουν σιωπηλοί και ότι εγώ θα έβγαινα πάλι έξω. Ανάμεσά τους υπήρχε και ένα νεογέννητο. Αυτοί οι άνθρωποι μπόρεσαν με τα κινητά τους και επικοινώνησαν με τον έξω κόσμο, οπότε και μάθαιναν ότι θα γίνει έφοδος. Όταν απελευθέρωθηκαν με ευχαρίστησαν»

Όταν όμως οι ειδικές δυνάμεις έκαναν την έφοδο στο κατάστημα, στην αρχή υποπτέυθηκαν ότι ο Bathily ήταν μέλος της συνομοσίας, όπως ο ίδιος ανέφερε. “Μου φώναξαν να πέσω κάτω στο πάτωμα με τα χέρια πάνω στο κεφάλι. Mε κράτησαν έτσι για περίπου μιάμισι ώρα, ρωτώντας με αν είμαι μαζί τους .”

Η/Υ ΠΗΓΗ:

Κατηγορίες: Άρθρα, Ιστορικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.