Το έργο του Αγιογράφου στον Ορθόδοξο Ναό – ηχογραφημένη ομιλία του καθηγητού του Πανεπ. Αθηνών και Αγιογράφου, Γεωργίου Κόρδή (αρχείο ήχου, mp3).

Παραθέτουμε ακολούθως ηχογραφημένη ομιλία του καθηγητού της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και αγιογράφου, Γεωργίου Κόρδη με θέμα: «το έργο του Αγιογράφου στον Ορθόδοξο Ναό». Η ομιλία αυτή «δόθηκε» στα πλαίσια του σεμιναρίου Ορθοδόξου πίστεως – του σεμιναρίου οικοδομής στην Ορθοδοξία. Το σεμινάριο αυτό διοργανώνεται στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού της Αγ. Παρασκευής (οδός Αποστόλου Παύλου 10), του ομωνύμου Δήμου της Αττικής.

Το έργο του Αγιογράφου στον Ορθόδοξο Ναό – ηχογραφημένη ομιλία του καθηγητού της Θεολογικής σχολής Αθηνών Γεωργίου Κόρδη.mp3

Παράβαλε και:
Κυριακή Α. των νηστειών, της Ορθοδοξίας – υμνολογική εκλογή.
Κυριακή Α. των νηστειών, της Ορθοδοξίας – η Ευαγγελική Περικοπή της Θ. Λ., ομιλία του επισκ. Κερκίνης, Ηλία Μηνιάτη, περι πίστεως.
Κυριακή Α. των νηστειών, της Ορθοδοξίας – το Αποστολικόν Ανάγνωσμα της Θ. Λ., «Αίμα και στεφάνι», λόγος του αειμνήστου Μητροπ. Νικαίας Γεωργίου Παυλίδου.
Ανθολόγιον Πατερικών χωρίων υπέρ των εικόνων.
Η εμφάνισις των πρώτων χριστιανικών εικόνων – Μάρκου Α. Σιώτου.
Ομιλία -Μαρτυρία του εν Αγίοις πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου περί της προσκυνήσεως των Ιερών Εικώνων.

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.