Άγιοι που εορτάζουν από 08 έως 14 Νοεμβρίου – ηχογραφημένη ομιλία του Π. Ανανία Κουστένη (αρχείο ήχου, mp3).

Ακολούθως σας παραθέτουμε ηχογραφημένη ομιλία του Αρχιμανδρίτου Π. Ανανία Κουστένη, η οποία αναφέρεται στους Αγίους που εορτάζουν από τις 08 έως τις 14 Νοεμβρίου. Πρόκειται για «σειρά» ομιλιών που «πραγματοποιήθηκαν» στο ίδρυμα «Άγιος Νεκτάριος, οδός Ισαύρων 39, στα Εξάρχεια των Αθηνών. Η εν λόγω ομιλία αναμεταδόθηκε από τον ραδιοσταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Άγιοι που εορτάζουν από 08 έως 14 Νοεμβρίου – ηχογραφημένη ομιλία του Π. Ανανία Κουστένη.mp3

Παράβαλε και:
08 Νοεμβρίου, η Σύναξις των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών ασωμάτων Δυνάμεων: Συναξάριον, Υμνολογική εκλογή, Παρακλητικός Κανών.
08 Νοεμβρίου, η Σύναξις των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών ασωμάτων Δυνάμεων: τα Λειτουργικά Αναγνώσματα της εορτής.
Ο Άγιος Νεκτάριος – ηχογραφημένη ομιλία του Π. Ανανία Κουστένη (αρχείο ήχου, mp3).
09 Νοεμβρίου, μνήμη του Οσίου Πατρός ημών νεκταρίου επισκ. Πενταπόλεως: ο Αγ. Νεκτάριος ως δάσκαλος των νέων, Υμνολογική εκλογή.
09 Νοεμβρίου, μνήμη του Οσίου Πατρός ημών νεκταρίου επισκ. Πενταπόλεως: διδαχές, Παρακλητικός Κανών.
09 Νοεμβρίου, μνήμη και των Οσίων Ευθυμίου και Νεοφύτου, κτητόρων της Ι. Μ. Δοχειαρίου, του Αγίου Όρους και μεθέορτα των Αρχαγγέλων: Συναξάριον, Ακολουθία.
10 Νοεμβρίου, μνήμη και του νέου Οσίου Πατρός ημών Αρσενίου του Καππαδόκου: Συναξάριον, Ασματική Ακολουθία, Παρακλητικός Κανών.
10 Νοεμβρίου, μνήμη των Αγίων Αποστόλων, Ολυμπά, Ηρωδίονος, Εράστου, Σωσιπάτρου, Τερτίου, Κουάρτου: Συναξάριον.
11 Νοεμβρίου, Μνήμη των Αγίων Μεγαλομαρτύρων, Μηνά του εν Κοτυαίω (Παρακλ. Καν.), και Βικεντίου διακόνου του εκ Σαραγόσης της Ισπανίας: Βίος, Μαρτύριον.
11 Νοεμβρίου, μνήμη και του Οσίου πατρός ημών Θεοδώρου του Στουδίτου: Συναξάριον, Ακολουθία.
12 Νοεμβρίου, μνήμη του Οσίου πατρός ημών Ιωάννου του ελεήμονος, Πατριάρχου Αλεξανδρίας: Συναξάριον, Υμνολογική εκλογή.
13 Νοεμβρίου, μνήμη του Οσίου πατρός ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου: το συναξάριον της ημέρας, Υμνολογική εκλογή.
13 Νοεμβρίου, Βίος, ήθος και επιστολή – άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος (αρχεία κειμένου και ήχου, mp3).
14 Νοεμβρίου, μνήμη του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου (Υμνολογική εκλογή, Ακολουθία, πλήρης βιογραφία υπό Π. Αθ. Αττάρτ) και του Αγίου νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου.
14 Νοεμβρίου, από την τρομερή πτώσι, στον Στέφανο του Μαρτυρίου! Άγιος Κωνσταντίνος ο Υδραίος – Μητροπ. Καρυστίας και Σκύρου Παντελεήμονος.
14 Νοεμβρίου, μνήμη του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου: Ακολουθία, ηχογραφημένη ομιλία του π. Ανανία Κουστένη (αρχείο ήχου, mp3).

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.