Η Χούντα των συνταγματαρχών – επταετής δικτατορία και η διοικούσα Ελλαδική Ορθόδοξος Εκκλησία.

Για όσους προβληματίζονται ή ενδιαφέρονται να προσεγγίσουν την αλήθεια στο όντως «καυτό» ζήτημα των σχέσεων της επταετούς χούντας – δικτατορίας του 1967 με την διοίκηση της Ελλαδικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, παραθέτουμε στην συνέχεια μερικές σχετικές δημοσιεύσεις του orp.gr. Επειδή δε, συν Θεώ, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τις τέτοιου είδους δημοσιεύσεις, καταθέτοντας μικρά έστω πετραδάκια στον προβληματισμό της ιστορικής μνήμης, καλόν θα ήταν, νομίζουμε, να συνεχίσετε την σχετική αναζήτηση και σε επόμενες δημοσιεύσεις του site μας.

Η κάθαρσις του κλήρου επιτακτικόν άλλ’ ακανθώδες ζήτημα – Αρχιεπισκόπου Πρώην Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου του Α. (1967).

Δυσπιστία της δικτατορίας της χούντας απέναντί στον τότε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο – Αρχιεπισκόπου Πρώην Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου του Α.

Η δικτατορία επεμβαίνει σκανδαλωδώς υπέρ φίλου της Μητροπολίτου και, αγών δια το Σύνταγμα του 1968 – Αρχιεπισκόπου Πρώην Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου του Α.

Από το βιβλίο: Αρχιεπισκόπου Πρώην Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου του Α., «Το δράμα ενός Αρχιεπισκόπου». Δ’ έκδοσις επηυξημένη. Εν Αθήναις 1975.

Η/Υ επιμέλεια Σοφίας Μερκούρη.

Κατηγορίες: Άρθρα, Ιστορικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.