Για την Ελληνική Σημαία.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένας διάσημος καλαθοσφαιριστής σε ομάδα της Αμερικής, ο οποίος γεννήθηκε στην Ελλάδα από αφρικανούς μετανάστες και έχει αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα. Πριν από ένα μήνα μοίραζε «αυτόγραφα σε Ελληνοαμερικανούς θαυμαστές του στη Νέα Υόρκη, έξω από το γήπεδο. Ένας εξ αυτών του ζήτησε να υπογράψει επάνω στην ελληνική Σημαία που κρατούσε στα χέρια του. “Όχι, δεν βάζω υπογραφή στη Σημαία”, απήντησε αμέσως ο Αντετοκούνμπο. Απλά, αυθόρμητα, ειλικρινά»!

Πρόσφατα όμως είχαμε δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων για το εθνικό μας σύμβολο, οι οποίες είναι επιεικώς απαράδεκτες: «Πρώτα ο πρώην υπουργός Δι­καιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ει­χε ζητήσει να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της Σημαίας. Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Αναπτύξεως, Γιάννης Τσιρώνης, είχε προστρέξει να τον υπερασπισθεί, υποστηρίζοντας πως “η Σημαία που αγοράζει ένας ιδιώτης (…) δεν είναι σύμβολο”.

Για τον Αντετοκούνμπο, η Νιγηρία είναι η πατρίδα των προγόνων του. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η χώρα που του επέτρεψε να αναδείξει το πλούσιο ταλέντο του (…). Η Ελλάς όμως είναι η χώρα που άνοιξε τις πόρτες της για την οικογένειά του, όταν εκείνη αναζητούσε ένα καλύτερο μέλλον, που τους φιλοξένησε και που του παρείχε την βασική παιδεία. Και αυτή είναι η χώρα που επέλεξε για πατρίδα του. Ο βαθύς σεβασμός του προς αυτή και προς τα εθνικά της σύμβολα αποτελεί ένα δίδαγμα προς όλους»!

Από την εφημερίδα: («Εστία» 06 Ιανουαρίου 2017).

Μερικές ημέρες νωρίτερα ο κ. Νικόλαος Παπανικολόπουλος, υποναύαρχος ε.α. του Λιμενικού Σώματος, με επιστολή του προς τα Μ.Μ.Ε.
υπενθύμισε
ότι και στέλεχος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, ο τότε βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, «υποστήριξε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάποιου να καίει τη σημαία. Θα προασπιζόμαστε το δικαίωμά του αυτό, όσο και αν διαφωνούμε». Εύλογα λοιπόν προβάλλουν τα ερωτήματα που διατυπώνει ο κ. ναύαρχος: «Άραγε τι να σημαίνουν όλες αυτές οι απόψεις, όταν εκφράζονται και από δεξιούς και αριστερούς πολιτικούς; Μήπως, με κοινή πολιτική, μεθοδικά και προγραμματισμένα επιχειρούν να αφαιρέσουν τα σύμβολα που αντιπροσωπεύουν την Ελ­λάδα – Πατρίδα; Μήπως σε μια εποχή που γειτονικά κράτη προβάλλουν διεκδικήσεις κατά ελληνικών δικαιωμάτων, εμείς ακολουθούμε μια καταστροφική πολιτική, καταστρέφοντας τις ρίζες της φυλής μας;».

Το όλο θέμα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να προβληματίσει κάθε Έλληνα που τρέφει στοιχειώδη σεβασμό προς τις παραδόσεις του Έθνους μας. Επιτέλους κάποιοι σοβαροί άνθρωποι πρέπει να στηλιτεύσουν δημόσια τις χυδαίες προσβολές προς το κατεξοχήν εθνικό μας σύμβολο και μάλιστα σε εποχή τόσο κρίσιμη για τα διεθνή συμφέροντα του ελληνικού κράτους!

Η/Υ ΠΗΓΗ:
Αδελφότις Θεολόγων «Ο Σωτήρ»

Κατηγορίες: Άρθρα, Ιστορικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.