ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡ. ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΩΦΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ μας.

Η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος εδώ και έξι χρόνια, έχει παρουσιάσει μια ιδιαίτερη μέριμνα για τους αδελφούς μας εκείνους οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματαακοής, δηλαδή τους Κωφούς και βαρήκοους. Δεδομένου ότι οι άνθρωποι αυτοί, πολλές φορές ζουν απομονωμένοι κοινωνικά, ίσως και εκκλησιαστικά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και οι συνεργάτες του αποφάσισαν, η έως σήμερα εργασία της Ιεράς Μητροπόλεως στον τομέα αυτό να συστηματοποιηθεί, με τη δημιουργία ενός δικτύου βοηθείας και συμπαραστάσεως.

Προς το σκοπό αυτό θα λειτουργήσουν οι παρακάτω δραστηριότητες, στις οποίες καλούνται να συμμετάσχουν όσο περισσότεροι αδελφοί μας δύνανται:

1. Κάθε Κυριακή στις 4.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, θα πραγματοποιείται συνάντηση των Κωφών και βαρήκοων, με σκοπό την μεταξύ των επικοινωνία, την ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων της καθημερινότητος, και την γνωριμία τους με τις Ιερές Ακολουθίες της Εκκλησίας μας. Οι συναντήσεις αυτές θα ξεκινήσουν την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008.

2. Κάθε φορά που κάποιος Κωφός η βαρήκοος έχει ανάγκη διερμηνέως για την εξυπηρέτησή του σε Νοσοκομείο, Ιατρείο, Δικαστήριο, αλλά και σε κάθε άλλη δραστηριότητά του, θα μπορεί να απευθύνεται στην Ιερά Μητρόπολή, και θα του προσφέρεται διερμηνέας δωρεάν.

3. Κάθε Δευτέρα θα λειτουργούν δύο τμήματα διδασκαλίας της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, τόσο για Κωφούς όσο και για ακούοντες, με σκοπό την διάδοση της γλώσσας των Κωφών, και την αφύπνιση των ακουόντων. Τα σεμινάρια εκμαθήσεως της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, θα αρχίσουν από την Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008, ενώ οι εγγραφές θα γίνονται καθημερινά από την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008 και κατά τις ώρες 9.00 έως 11.00 π.μ. και 4.00 μ.μ. έως 6.00 μ.μ. στον Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλο Μάνια, στο τηλ. 22210.82682 του Ι. Ν. Αγ. Νεκταρίου Χαλκίδος.

Υπεύθυνος και συντονιστής όλης αυτής της ποιμαντικής προσπάθειας της Τοπικής Εκκλησίας της Χαλκίδος, είναι ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Καραμούζης – Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, προς τον οποίο μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται για περαιτέρω διευκρινήσεις.

ΠΗΓΗ
http://www.ecclesia.gr

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.