Ο τιμωρημένος τράγος – Σίμωνος μοναχού του Αγιορείτου.

Κάποιος Σαρακηνός, ονόματι Μουνδήρ, βόσκοντας κάποτε τα κατσίκια του στην περιοχή του Σινά, βρέθηκε κοντά σ’ ένα μικρό κήπο με κάθε λογής καρπούς και μία μικρή πηγή. Κοντά στην πηγή αυτή καθόταν ένας Γέροντας. Γύρω του υπήρχε ένα πλήθος κατσικιών. Έτρωγαν από τους καρπούς που κρατούσε στα χέρια του και έπιναν νερό από την πηγή. Ένας τράγος, όμως, βάλθηκε να χτυπά με τα κέρατά του τα άλλα κατσίκια και δεν τα άφηνε να πιουν νερό με την ησυχία τους.

Τότε ο Γέροντας του είπε:

-Πόσες φορές θα στο πω να κάθεσαι ήσυχος και να μην τσακώνεσαι με τους συντρόφους σου; Ας είναι ευλογημένος ο Κύριος, αλλά δεν θα πιης απ’ αυτό το νερό άλλη ημέρα.

Ο Σαρακηνός έφυγε, αλλά έχοντας στην σκέψι του τα λόγια του Γέροντα, ξαναγύρισε την άλλη ημέρα μαζί με τα σκυλιά του. Τον τόπο δεν τον βρήκε, βρήκε όμως το κοπάδι των κατσικιών. Τα σκυλιά του έτρεξαν κι έπιασαν έναν τράγο και τον σκότωσαν. Τότε ο Σαρακηνός κατάλαβε ότι ήταν αυτός ο τράγος, στον οποίο ο Γέροντας είχε πει: «Ας είναι ευλογημένος ο Κύριος, αλλά δεν θα πιης απ’ αυτό το νερό άλλη ημέρα».

ΓΕΡΟΝΤΙΚΟ ΣΙΝΑ

Από το βιβλίο: Η Ζωοφιλία των Αγίων και η Αγιοφιλία των ζώων. Επιμέλεια, Σίμωνος μοναχού.
Εκδόσεις «Ο Αγιος Στέφανος»
ΑΘΗΝΑΙ 2006

Τη Σεπτή ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου
κ. κ. Βαρθολομαίου

Η/Υ επιμέλεια Σοφίας Μερκούρη.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.