Η ανακομιδή των λειψάνων του Ιερομ. Αθανασίου Χαμακιώτου – Νεκταρίου, Μητροπ. Αργολίδος.

Όλα αυτά τα χρόνια ο π. Αθανάσιος με θαυματουργικούς τρόπους υπενθυμίζει τη ζωντανή παρουσία του. Στη συνείδηση του λαού θεωρείται άγιος. Με την προτροπή του μακαριστού πλέον Μητροπολίτου Αργολίδος Ιακώβου, ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος συνέταξε την ακολουθία του και αρκετοί κληρικοίκαι λαϊκοί τιμούν τη μνήμη του.
Πέρασαν 47 χρόνια από την οσιακή κοίμησή του. Και ήρθε η ημέρα της μεγάλης χαράς. Στις 23 Οκτωβρίου 2014, ημέρα της μνήμης του αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος τέλεσε τη θεία λειτουργία στο καθολικό του ησυχαστηρίου της Φανερωμένης, συμπαραστατούμενος από άλλους δύο αρχιερείς και αρκετούς κληρικούς. Μετά τη θεία λειτουργία έγινε η ανακομιδή των λειψάνων του οσίου πατρός.
Όλα έγιναν απλά και ταπεινά όπως θα το ήθελε ο γέροντας. Όσοι το πληροφορήθηκαν κατέκλυσαν το χώρο του ησυχαστηρίου. Με πολλή συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος πήρε στα χέρια του την κάρα του οσίου πατρός κι ευλόγησε τους παρισταμένους. Τα ιερά λείψανα ετοιμάσθηκαν από τους Πατέρες και έπειτα μεταφέρθηκαν στο Καθολικό, όπου όλοι προσκύνησαν με ευλάβεια. Έπειτα λιτανεύτηκαν και τοποθετήθηκαν στο κελλί του γέροντα. Πέρασαν λίγες ώρες και ο γέροντας έκανε ζωντανή την παρουσία του. Μια γλυκειά ευωδία πλημμύρισε στο κελλί του και όλο το χώρο του μοναστηριού.
Δεν απομένει παρά η επίσημη πλέον αγιοκατάταξή του, την οποία ευχόμαστε και αναμένουμε.

Από το βιβλίο: Ιερομόναχος Αθανάσιος Χαμακιώτης, 1891-1967. Του Αρχιμ. (και νυν Μητροπ. Αργολίδος) Νεκταρίου Αντωνοπούλου.
Εκδόσεις, Ακρίτας. Αθήναι 1998.

Η/Υ επιμέλεια Σοφίας Μερκούρη.

Κατηγορίες: Θαυμαστά γεγονότα, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.