Μήνυμα προς ἀνεμβολίαστους καί ἐμβολιασμένους (video).

Συχνά, στις δυσκολεμένες ημέρες μας, γινόμαστε μάρτυρες έντονων διαλόγων υπέρ ή κατά του εμβολίου του Κορωναιού. Υπέρ ή κατά των εμβολιαζομένων ή των ανενβολιάστων. Η διαμάχη μάλιστα αυτή, φαίνεται να αποκτά, όσο παιρνάει ο καιρός, και εκδικητικές, κοινωνικοπολιτικές διαστάσεις!

Κι όμως. Αυτή η σύγκρουση μόνο ζημιά προκαλεί στην ήδη άρρωστη κοινωνία μας. Μα, γίναμε ξαφνικά αντίπαλοι; Ποιος προσπαθεί να επιβληθεί σε ποιόν; Τι προσπαθούμε να κερδίσουμε;

Ας ομονοήσουμε! Εχθρός και επίβουλος της ζωής μας είναι ο κορονοιός και όχι οι αδελφοί – οι συμπατριώτες μας! Αυτόν ας φροντίζουμε να αποβάλουμε απ’ τη ζωή μας. Η διαφορά μας έγκειται, απ’ όσο καταλαβαίνουμε, στον τρόπο αντιμετωπίσεως του ιού, και όχι στην στάση μας απέναντι του. Κι αν ο διπλανός μας έχει διαφορετική γνώμη από τη δική μας, καλόν θα ήταν να την σεβαστούμε, έστω και ως απλή διαφωνία, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε πολλά άλλα ζητήματα του κοινωνικού γίνεσθαι.

Κι αν θέλετε, σας προτείνουμε και μια πολυδοκιμασμένη συνταγή, από τον παγκόσμιο δάσκαλο και καθοδηγητή του ανθρωπίνου γένος. Γράφει λοιπόν στους Εβραίους της εποχής του ο Απόστολος Παύλος:

«Η φιλαδελφία μενέτω.»
(Συνεχίστε ν’ αγαπάτε ο ένας τον άλλο σαν αδέλφια.)

Ποιος συνειδητοποιημένος αδελφός θέλει να κάνει κακό (το όποιο κακό) στον αδελφό του; Ποιος αδελφός δεν σέβεται την γνώμη του αδελφού του; Είναι δε σίγουρο, πως αυτή η ίδια η εξέλιξη της ζωής, θα μας φανερώσει το σωστό, πέρα από σκοπιμότητες, κερδοσκοπικές επιδώσεις και υστεροβουλίες.

Μήνυμα προς ἀνεμβολίαστους καί ἐμβολιασμένους – YouTube

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.