Η κυβέρνηση της Ουρουγουάης ανταλλάσει όπλα με ποδήλατα!

Η Κυβέρνηση της Ουρουγουάης έχει δικαίως κερδίσει τη φήμη της «πέρα από τα συνηθισμένα» διακυβέρνησης. Τελευταίο της εγχείρημα, αποτελεί η μείωση της παράνομης οπλοκατοχής. Στην προσπάθειά της αυτή, επιχειρεί να δελεάσει τους πολίτες, ώστε να καταθέσουν τα παράνομα όπλα τους, με αντάλλαγμα κάτι πιο διασκεδαστικό θα έλεγε κανείς, ένα ολοκαίνουριο ποδήλατο.

«Όπλα για τη Ζωή» είναι ο τίτλος της καμπάνιας του Υπουργείου Εσωτερικών. Πρόκειται για μια τουλάχιστον ευφάνταστη πρωτοβουλία, σε μια χώρα που μαστίζεται από την εσωτερική βία και όπου ο τεράστιος αριθμός παράνομων όπλων στην κοινωνία, ευθύνεται για τα αυξανόμενα κρούσματα ανθρωποκτονιών.

Η μικρή χώρα της λατινικής Αμερικής βρίσκεται στην ένατη θέση παγκοσμίως στην κατά κεφαλήν οπλοκατοχή! Στα 3,3 εκατ. κατοίκους της Ουρουγουάης, αντιστοιχούν περισσότερα από ένα εκατομμύριο όπλα. Έτσι αντί για ανταλλαγή όπλων με χρήματα, όπως γίνεται σε ΗΠΑ και Αυστραλία, οι κάτοικοι της Ουρουγουάης θα λαμβάνουν ένα ποδήλατο ή έναν μικρό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ως αντάλλαγμα για το περίστροφό τους.

Η/Υ ΠΗΓΗ
Qualitynet.gr

Κατηγορίες: Άρθρα, Ιστορικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.