Ο Νικητής του θανάτου – Μακαριστού Αρχιμ. Γεωργίου Δημοπούλου (αρχεία ήχου).

Θαύμα θαυμάτων! Γεγονός μοναδικό στην ιστορία του Ανθρωπίνου γένους, είναι η Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού! Και εμπρός σε αυτό το εκπληκτικό θαύμα της Θεότητος, από την οποία ποτέ δεν χωρίσθηκε, ως άνθρωπος, ο Ιησούς, στάθηκαν με θαυμασμό όλα τα εκατομμύρια των πιστών ανά τους αιώνες της ιστορίας. Με του λιβανωτού το θυμίαμα και με των λαμπάδων το φως, ανέπεμψαν στον Αναστάντα Κύριο ευχαριστήριο και νικητήριο «παιάνα», ως μικρό ευχαριστώ ή και δοξαστικό ύμνο για το εξαίσιο αυτό γεγονός. «Χριστός ανέστη!» Ο ουρανός ευφραίνεται και η γη πανηγυρίζει! Μια μικρή συμβολή στην μελέτη αυτού του κοσμοσωτηρίου και σωτηριώδους γεγονότος, της Αναστάσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, είναι και το μελέτημα – βιβλίο αυτό.

Ακούστε το θαυμάσιο αυτό βιβλίο, όπως αυτό ηχογραφήθηκε για την δανειστική βιβλιοθήκη των ηχογραφημένων βιβλίων του συλλόγου μας, σε απόδοση – ανάγνωση της Μαίρης Πάντου. Τεχνική επιμέλεια Μιχαήλ Χαντάς.

Ο Νικητής του θανάτου – Μακαριστού Αρχιμ. Π. Γεωργίου Δημοπούλου (αρχεία ήχου).

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Μελέτες - εργασίες - βιβλία, Προς ακρόασιν. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.