Άγιοι που εορτάζουν από 25 έως 31 Οκτωβρίου – ηχογραφημένη ομιλία του Π. Ανανία Κουστένη (αρχείο ήχου, mp3).

Ακολούθως σας παραθέτουμε ηχογραφημένη ομιλία του Αρχιμανδρίτου Π. Ανανία Κουστένη, η οποία αναφέρεται στους Αγίους που εορτάζουν από τις 25 έως τις 31 Οκτωβρίου. Πρόκειται για «σειρά» ομιλιών που «πραγματοποιήθηκαν» στο ίδρυμα «Άγιος Νεκτάριος, οδός Ισαύρων 39, στα Εξάρχεια των Αθηνών. Η εν λόγω ομιλία αναμεταδόθηκε από τον ραδιοσταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Άγιοι που εορτάζουν από 25 έως 31 Οκτωβρίου – ηχογραφημένη ομιλία του Π. Ανανία Κουστένη.mp3

Παράβαλε και:
26 Οκτωβρίου, μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου και του γενομένου μεγάλου σεισμού – ο Μέγας Δουξ, υμνολογική εκλογή.
Πατερικόν Εγκώμιον στον πολιούχο της Θεσσαλονίκης – Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.
Αγίου Ρωμανού του μελωδού – κοντάκιον εις έκαστον σεισμόν και εμπρησμόν.
26 Οκτωβρίου, μνήμη του γενομένου μεγάλου σεισσμού και του Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου: παρακλητικός κανών, τα Λειτουργικά Αναγνώσματα της εορτής.
Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και η βουλγαρική επιβουλή (26 Οκτωβρίου 1912) .
Εγκώμιον εις τον Άγιον και ένδοξον Μεγαλομάρτυρα του Χριστού, Δημήτριον – του Οσίου Πατρός ημών Νεοφύτου του εγκλείστου.
27 Οκτωβρίου, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Νέστορος: Συναξάριον της ημέρας και Υμνολογική εκλογή.
28 Οκτωβρίου, Εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου (Υμνολογική εκλογή) και τα νικητήρια των Ελλήνων κατά το 1940.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.