Το Μήνυμα του Αρχαγγέλου Γαβριήλ προς τον Ιωσήφ, περί της Εγκυμοσύνης της Θεοτόκου – ηχογραφημένη ομιλία του Αρχιμ. Αθανασίου Μυτιληναίου (αρχείο ήχου, mp3).

Ακολούθως σας παραθέτουμε ηχογραφημένη ομιλία του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Αθανασίου Μυτιληναίου, με θέμα: το Μήνυμα του Αρχαγγέλου Γαβριήλ προς τον Ιωσήφ, περί της Εγκυμοσύνης της Θεοτόκου. Η ομιλία αυτή συνδιάζεται και με την Ευαγγελική Περικοπή της Κυριακής προ της Χριστού Γεννήσεως.

Ο Μακαριστός Αρχιμανδρίτης π. Αθανάσιος Μυτιληναίος, Καθηγούμενος της Ι. Μ. Κομνηνείου- Στομίου Λαρίσης, υπήρξε ένας από τους πιο διακεκριμένους και δημοφιλέστερους Ορθόδοξους ομιλητές του 20ου αιώνος. Ο λόγος του ήταν πάντοτε μεστός, προσεγμένος, επιστημονικός αλλά συνάμα κατανοητός και προσιτός, ακόμη και για τους πλέον απλοϊκούς ακροατές του. Όντως μπορεί να χαρακτηριστεί ως θεολογικός και πεφωτισμένος ομιλιτής, αφού έθρεψε και τρέφει πλήθη πνευματικά πεινασμένων ανθρώπων. Εκτός από τον θησαυρό των εκατοντάδων ομιλιών του, ας έχουμε και την ευχή του.

Το Μήνυμα του Αρχαγγέλου Γαβριήλ προς τον Ιωσήφ, περί της Εγκυμοσύνης της Θεοτόκου – ηχογραφημένη ομιλία του Αρχιμ. Αθανασίου Μυτιληναίου.mp3

Παράβαλε και:
«Βίβλος γενέσεως Ιησού Χριστού» – ομιλίες: Α., Β., Γ., Δ. εις το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον, Ιωάννου του Χρυσοστόμου (πρωτότυπη και Νεοελληνική εκδοχή).
Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως: η Ευαγγελική Περικοπή της Θ. Λ., Αγ. Κυρίλλου Ιεροσολύμων, «Κατήχησις προς τους φωτιζομένους, περί Ενανθρωπήσεως.»
Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως – υμνολογική εκλογή.
Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως – το Αποστολικόν Ανάγνωσμα της Θ. Λ., «Θόραξ και κοντάρι», Λόγος του αειμνήστου Μητροπ. Νικαίας Γεωργίου Παυλίδου.
Η έκ-πληξη των Χριστουγέννων – Σωτηρίου Δεσπότη, καθηγητού του Πανεπ. Αθηνών (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).
Πώς παρουσιάζουν την Γέννηση του Χριστού τα Ιερά Ευαγγέλια (Κυριακή προ Χριστού Γεννήσεως(; – Κωνσταντίνου Χολέβα (αρχείο ήχου, mp3).
Παρακλητικός Κανών εις την Προμήτορα της Θεοτόκου, την δικαίαν Μαρίαν – Χαραλάμπους Μπούσια.
Προεόρτια των Χριστουγέννων – αειμνήστου Ιωάννου Φουντούλη (κείμενο και αρχεία ήχου, mp3).

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά, Κυριακοδρόμιο (προσέγγιση στο Ευαγγέλιο και τον Απόστολο της Κυριακής και των Μεγάλων Εορτών), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.