Επείγον: Ζητούνται αδιάφθοροι!

Στην αυγή του καινούργιου χρόνου, που προβάλλει αδικημένος από το παρελθόν του, που το βαραίνει το πανθομολογούμενο φαινόμενο της καθολικής διαφθοράς του ανθρώπου της «νέας εποχής», ανακύπτει επιτακτικό το επείγον αίτημα• «Ζητούνται αδιάφθοροι».
Ω, αυτή η «ξεπερασμένη» κατηγορία ανθρώπων, που, όταν έλειψαν από τις κοινωνίες μας, άρχισε η πνευματική υποβάθμιση, η παραποίηση των εννοιών, η προσποίηση των συμπεριφορών, η υποκρισία, με κατάληξη την πιστοποίηση του φοβερού λόγου του στοχαστή της παρακμής• « Ολοι οι άνθρωποι συναντιόμαστε στη λάσπη»!
Ομως έρχονται απρόσμενα κάποιες φωνές αθώων να μας ξυπνήσουν• Είναι τα παιδιά του Δημοτικού, που παίζοντας στις άδειες πλατείες του περασμένου Φθινοπώρου, δικαιολογούσαν- τόσο κριτικά- την παρατυπία τους, ώρα σχολείου•
-Δεν κάνουμε σχολείο! Και μας λένε ότι δε διαβάζουμε!
Είναι και κάποιοι στοχαστικοί νέοι, που εκφράζονται μελαγχολικά η με αγανάκτηση για την απαξίωση της ζωής, που κληρονόμησαν•
-«Ζητάμε ένα κόσμο που να χωράει όλους τούς κόσμους» γράφουνε στούς τοίχους.
Δικαια, γιατί δεν βλέπουν τούς μεγάλους να τούς δείχνουν πειστικά ότι ο ένας μέγας κόσμος, που χωράει όλους τούς μικρούς κόσμους των ανθρώπινων ψυχών, είναι ο ουράνιος κόσμος της θείας αγάπης και ευσπλαχνίας.
Είναι καιρός να καταλάβουμε πως η φθορά και η διαφθορά ενεδρεύουν όχι έξω από μας, αλλά μέσα μας, στα βάθη της καρδιάς μας. Το Πνεύμα του Θεού, αιώνες τώρα, μας εφιστά την προσοχή στον εαυτό μας, «μήπως, ως ο όφις Εύαν εξηπάτησεν εν τη πανουργία αυτού, ούτω φθαρή τα νοήματα υμών από της απλότητος (από την ειλικρίνεια και καθαρότητα) της εις τον Χριστόν» (Β´ Κορ. ια´ 3).

Ναι, ζητούνται επειγόντως αδιάφθοροι!
Σημερα! Ο καθένας μας ας ψάξει με ειλικρίνεια μέσα του και θα βρει τούς σπίλους του παλαιού ανθρώπου, που φθείρεται «κατά τας επιθυμίας της απάτης» ( Εφ. δ´ 22). Κι απάτη είναι η κατάσταση της διαφθοράς, που είναι αποκύημα της προσωπικής αμαρτίας και στιγματίζει τη ζωη μας και εξευτελίζει το ανθρώπινο πρόσωπό μας και κάνει κόλαση τη γη του Θεού.
Ζητούνται αδιάφθοροι!
Ανθρωποι γενναίοι, ευαίσθητοι στην ομορφιά, που έχει «το μέσα πλούτος»• έντιμοι σε όλα τα επίπεδα, για να γίνουν οι ειρηνικές εμπροσθοφυλακές της αληθινής «νέας εποχής» των καρδιών.
Ο νέος χρόνος ας δώσει το έναυσμα.

Από το περιοδικό: «η δράση μας», τεύχος Ιανουαρίου 2007.

Κατηγορίες: Άρθρα, Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.