Πώς να σταματήσετε την απληστία των παιδιών; (Κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Ακούστε το επόμενο κείμενο, όπως αυτό «δημοσιεύθηκε» στο 184-ο τεύχος (Ιουλίου – Αυγούστου του 2020) του ηχητικού περιοδικού μας, Ορθόδοξη Πορεία.

Πώς να σταματήσετε την απληστία των παιδιών;.mp3

Όλα τα παιδιά, μόλις αντιληφθούν την αδυναμία που τους έχει η οικογένειά τους, δε δέχονται το «όχι». Είναι εκείνη η ηλικία που θέλουν τα πάντα και τα θέλουν τώρα, που όσα και να τους δώσεις δεν είναι ποτέ αρκετά. Πως μπορείς όμως να τιθασεύσεις αυτή την απληστία ώστε να σταματήσει μόλις τελειώσει και «η φάση» της;

1. Μην ικανοποιείς την κάθε τους επιθυμία: Πρέπει να μάθουν πως δε γίνεται να παίρνουν ότι θελήσουν.

2. Μιλήστε τους για την έννοια των χρημάτων: Κάντε τους μία πρώτη συζήτηση για τα χρήματα και τη δουλειά που χρειάζεται μέχρι να αγοραστεί κάτι.

3. Ζητήστε τους να βάλουν προτεραιότητες: Οι γιορτές είναι η εποχή που πραγματικά δεν ‘δέχονται το όχι’. Ζητήστε τους να φτιάξουν μία λίστα με τρία πράγματα που επιθυμούν και να τα αξιολογήσουν ώστε να μάθουν να βάζουν προτεραιότητες.

4.Μάθετέ τους να μοιράζονται

5. Περάστε ποιοτικό χρόνο μαζί τους: Μία βόλτα στο πάρκο, μία εκδρομή ή ένα πάρτι θα τα χαροποιήσει χωρίς να ξοδέψετε χρήματα παρά να πάρουν ένα αντικείμενο. Μάθετέ τους να εκτιμούν τις αξίες της ζωής και την καθημερινότητα.

6. Γίνετε εσείς το παράδειγμα.

7. Ζητείστε από τον Χριστό, με αυτογνωσία της αδυναμίας σας, να σας βοηθά πάντα σε αυτή σας την προσπάθεια.

Τέλος, να θυμάστε πως τα παιδιά δεν γεννιούνται άπληστα, αλλά γίνονται. Θέστε τις βάσεις από νωρίς ώστε να μη γίνει ένας ενήλικας που δε θα ικανοποιείται με τίποτα, θα έχει μόνο απαιτήσεις και θα είναι άπληστος.

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.