ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΑ πρόσφατα ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Μήνυμα για συνεργασία όλων, -κομμάτων, Εκκλησίας και πολιτών- προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση που διέρχεται η χώρα, έστειλε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος την Τετάρτη 10/12/2008, από τη Μόσχα, όπου παρευρέθηκε στην εξόδιο ακολουθία του Μακαριστού Πατριάρχου Μόσχας και πασών των Ρωσιών Αλεξίου.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει τη ζωή ενός ανθρώπου. Εγώ, βλέποντας όλα αυτά τα πράγματα, τα βιώνω συναισθηματικά, σαν τον πατέρα εκείνον που το ένα του παιδί σκότωσε το άλλο, τον αδελφό του. Πρόκειται για μια τραγωδία, η οποία δεν θα λυθεί με το να καίμε και να καταστρέφουμε σπίτια ανθρώπων» τόνισε ο Μακαριώτατος, προσθέτοντας ότι «είναι γελασμένος όποιος νομίζει ότι μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση και τα μεγάλα προβλήματα.»

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι θα ξεπεραστούν οι σημερινές δυσκολίες και αναρωτήθηκε εάν και κατά πόσον η διαπλοκή, η διαφθορά και η κρίση
είναι μερικό και όχι γενικότερο φαινόμενο, και αν τα πρόσφατα γεγονότα προϊόν μόνο αγανάκτησης. «Η διαπλοκή και η διαφθορά δεν αφορά αυτούς που έχουν, αλλά και αυτούς που δεν έχουν, διότι μέσα στην Ελλάδα το διαπιστώνει κανείς σε όλα τα κλιμάκια και όπου βρεθεί, όλοι οι άνθρωποι αρέσκονται να εκμεταλλεύονται και τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Ποιος, π.χ., δεν θα προτιμούσε σήμερα στην Ελλάδα με έναν πλάγιο τρόπο να πάρει τη θέση κάποιου άλλου και να διοριστεί, ποιος στην Ελλάδα σήμερα δεν θα ήθελε να μην περάσει τα γρανάζια, που πρέπει να περάσουν όλοι, για να μπορέσει να φέρει γύρω το θέμα του, αλλά ακολουθεί διαφόρους δρόμους, ώστε πλαγίως να κερδίσει την υπόθεση. Επομένως το θέμα είναι γενικότερο. Και νομίζω ότι αν δεν αλλάξει αυτός ο προσανατολισμός, η κρίση δεν θα περάσει», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

ΠΗΓΗ
www.ecclesia.gr

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.